Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Παράταση στην παραμονή Καραμανλή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του Καραμανλή στη ηγεσία της Ν.Δ. μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ώστε να στηθούν κάλπες ανά την Ελλάδα για την ανάδειξη του νέου αρχηγού από τη Νεοδημοκρατική βάση.


Ο πρώην πρωθυπουργός βλέποντας ότι οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί καταλήγουν σε κοινή απόφαση για
διεύρενση του εκλεκτορικού σώματος, αναμένεται αύριο να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες μέσω της οργανωτικής επιτροπής προκειμένου να γίνει αλλαγή καταστατικού στις 7 Νοεμβρίου και τρεις εβδομάδες αργότερα να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές.


Τα προβλήματα ωστόσο στη Ρηγίλλης παραμένουν και είναι πολλά γι΄αυτό κρίθηκε σκόπιμο να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα την επόμενη Δευτέρα, μετά το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων.


Πρόκειται μεν για άνευ προηγούμενου απόφαση, καθώς η
Ν.Δ. θα προσέλθει στις προγραμματικές χωρίς προηγούμενα να έχουν συνεδριάσει τα κοινοβουλευτικά της μέλη, όμως θεωρείται αναγκαία καθώς όπως και χθες γράψαμε, σε αυτή τη συνεδρίαση θα οριστούν οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες και ως εκ τούτου κάθε υποψήφιος θα θελήσει να προωθήσει τους δικούς του βουλευτές στις θέσεις ευθύνης.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί ο κίνδυνος της εσωκομματικής αντιπαράθεσης για την κατανομή των αρμοδιοτήτων, ο Καραμανλής μετέθεσε χρονικά τη συνεδρίαση για μετά τις προγραμματικές και ετοιμάζεται για το τριήμερο διάλογο στη Βουλή.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συζητά με κανέναν από τους πρώην κυβερνητικούς συνεργάτες του για το τι θα πει, παρά μόνον τους έχει ζητήσει να του στείλουν κατάλογο με τις εκκρεμότητες τους όταν παρέδωσαν τα υπουργεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: