Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Παράταση της προεδρίας Καραμανλή;


H Ντόρα Μπακογιάννη ζητάει από τον Κ.Καραμανλή να παραμείνει στην ηγεσία, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή του Καταστατικού.

Μιλώντας στον Real Fm, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι εφόσον αποφασίσει ο Κώστας Καραμανλής να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ και να εγγυηθεί την αλλαγή της διαδικασίας του καταστατικού και το αδιάβλητο της ψηφοφορίας από τη βάση, τότε η ίδια δεν θα διαφωνήσει καθόλου με την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή πρόεδρου.

«Εγώ θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη. Θα βάλω υποψηφιότητα και στο συνέδριο της 7ης του μηνός, γιατί αυτή είναι η μόνη διαδικασία που υπάρχει αυτή τη στιγμή, και σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία από τη βάση είναι καταστατικά εφαρμόσιμη.

Ποια θα ήταν αυτή;

Εάν ο πρόεδρος του κόμματος κ. Καραμανλής αλλάξει γνώμη και παραμείνει για ένα -ενάμιση μήνα ακόμα και δρομολογήσει ο ίδιος αλλαγή καταστατικού [...] Διότι το συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο. Αυτό γίνεται. Και είναι εφικτό.


Απλώς προϋποθέτει ο κ. Καραμανλής να μείνει. Εγώ του έκανα έκκληση να το κάνει αυτό. Να μείνει και να διασφαλίσει αυτή τη διαδικασία» είπε.



Σε περίπτωση που ο Κ. Καραμανλής επιμείνει στην αποχώρησή του στις 8 Νοεμβρίου από την ηγεσία της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως θα πρέπει άμεσα να γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να εκλέξει γραμματέα και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, με τους οποίους θα οδηγηθεί στο συνέδριο.



Παρέμβαση υπήρξε και από τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Έβερτ τάχθηκε υπέρ της εκλογής νέου προέδρου από το συνέδριο.



Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα και η υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: