Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ξεσκονίζουν τις συμβάσεις στην δημόσια τηλεοραση

Αναστάτωση είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος για να περιγράψει την εικόνα του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ αλλά και στα κτήρια στην Κατεχάκη.


Ιδιαίτερα στην Κατεχάκη επικρατεί οργασμός, όχι εργασίας αλλά συσκέψεων.



Πληροφορούμαστε οτι εκεί βρίσκεται ο Διευθυντής προγράμματος και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ οι οποίοι έχουν ζητήσει απο τους προϊσταμένους των τμημάτων να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση με τις εκπομπές και τον κόσμο που δουλεύει. Η οδηγία βέβαια είναι σαφής:



Λόγω περικοπών για τις εκπομπές που τελικά θα βγούν στον αέρα θα εργαστούν μόνο μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ και όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες - όσοι έχουν συμβάσεις δηλαδή και κόβουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών - θα πάψουν να εργάζονται.



Υπάρχουν όμως και ειδικότητες οι οποίες δεν καλύπτονται από μόνιμους υπαλλήλους. Για παράδειγμα στην Κατεχάκη δεν υπάρχει κανένας μόνιμος βοηθός σκηνοθέτη. Είναι όλοι εξωτερικοί συνεργάτες.



Από την άλλη όμως η φρενίτιδα που έχει πιάσει τα στελέχη της ΕΡΤ να ξεκαθαρίσουν το τοπίο δυστυχώς έχει και θύματα που αποδεδειγμένα και αντικείμενο εργασίας έχουν και δουλεύουν σε εκπομπές που παίζουν κανονιά στον αέρα.



Τα σενάρια είναι δύο.



Το πρώτο θέλει τις επόμενες ημέρες έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και το δεύτερο και μάλλον το επικρατέστερο θέλει εσωτερικό ξεκαθάρισμα, δηλαδή όσοι δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.



Αλλά οι παλαιότεροι θυμούνται οτι τέτοιες στιγμές έχουν ζήσει και στο παρελθόν. Τίποτα όμως δεν είχε γίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: