Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Τι είπαν οι διεκδικητές της αρχηγίας στη κεντρική επιτροπή

«Όσοι περιμένουν ότι θα βγούμε τσακωμένοι και διαλυμένοι από αυτή τη διαδικασία είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι.»

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη όταν ανέβηκε στο βήμα της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ. Προσθέτοντας:

«Χάσαμε τις εκλογές, δεν επιτρέπεται να χάσουμε μια γενιά».



«Με ξέρετε. Γνωρίζετε ότι δεν έχω λείψει ούτε μια στιγμή από τις μάχες της παράταξης.

Ξέρετε ότι στάθηκα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή σε όλη αυτή τη διαδρομή, σε εύκολες και δύσκολες στιγμές», δήλωσε στη συνέχεια, ζητώντας τη στήριξη των νεοδημοκρατών «γιατί συμφωνείτε ότι αυτό που πρεσβεύω και εκπροσωπώ είναι το καλύτερο για το μέλλον της παράταξης.

Θέλω να κερδίσω όχι γι’ αυτά που έκανα, αλλά γι’ αυτά που μπορώ να κάνω μαζί σας στο μέλλον για τη ΝΔ».


«Δεσμεύτηκα ότι αν εκλεγώ πρόεδρος το κόμμα θα εμπεδώσει τη φυσιογνωμία ενός σύγχρονου κεντροδεξιού ευρωπαϊκού κόμματος. Ότι θα προχωρήσω σε βαθιά ανανέωση. Ξέρω να δίνω μάχες, ξέρω να κερδίζω μάχες. Δεσμεύτηκα με την ουσιαστική διαβούλευση του κόμματος με την κοινωνία. Τα όργανά μας πρέπει να είναι ζωντανά, να συνεδριάζουν τακτά, να συνθέτουν απόψεις. Πρέπει να ακούσουμε τους πολίτες που μας έκριναν και τα στελέχη μας», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.


Πρότεινε, μάλιστα, το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ να είναι διήμερο, με τη συμμετοχή όλων των συνέδρων, και κυρίως πολιτικό. «Να μιλήσουμε για το μέλλον της παράταξης.

Να μιλήσουμε πολιτικά.

Η συζήτηση για τη διαδικασία έχει κουράσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Την ανάγκη για εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την ευρύτερη πλειοψηφία πολιτών, που δηλώνουν οπαδοί και υποστηρικτές των πολιτικών θέσεων της παράταξης, και δεν είναι μέλη άλλου κόμματος, επανέλαβε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


«Πρέπει επιτέλους να τολμήσουμε», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, αφήνοντας αιχμές κατά όσων αμσφισβητούν την πρόταση που έχει υποβάλει για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και «φίλων» του κόμματος.
Διαφορετικά, «αν διολισθήσουμε στην εσωστρέφεια θα δείξουμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τους πολίτες». «Να μην υποτιμήσουμε τους πολίτες στη διαδικασία της εκλογής προέδρου, όπως τους υποτιμήσαμε στις εκλογές. Να μην δείξουμε ότι φοβόμαστε το άνοιγμα στην κοινωνία», πρόσθεσε.
Επανέλαβε, επίσης, την πρότασή του το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου να είναι πολιτικό και να μην περιοριστεί στα περί αλλαγής του καταστατικού.
«Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά στο κορυφαίο όργανό μας, το συνέδριο, όση ώρα κι αν χρειαστεί. Πρέπει να τελειώνουμε με τις πικρίες και τις αντιπαραθέσεις. Πρέπει όλα αυτά να γίνουν τώρα, πριν την εκλογή του νέου προέδρου», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Ζητούμενο είναι να δοθεί σε κάθε μέλος το δικαίωμα επιλογής. Να έχουν όλοι άποψη, έκφραση άποψης άμεσης και καταλυτικής», είπε ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΝΔ.

«Υπογράψαμε να εκλέξει τον αρχηγό η βάση του κόμματος. Εγώ δεσμεύομαι να ακολουθήσω ρητά αυτό που έχω υπογράψει», συνέχισε, τονίζοντας ωστόσο ότι αν αποφασιστεί κάτι άλλο, δηλαδή η εκλογή από τους φίλους της ΝΔ, θα τον βρει σύμφωνο, αρκεί να τελειώνει αυτή η διαδικασία που έχει κουράσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια: