Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Δεν αποκλείεται ... τίποτα για τη διαδοχή

Στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πρωτοστατεί για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» και Νέστορας της παράταξης Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Για λογαριασμό του ψάχνουν ο Νικολόπουλος και ο Νάκος, να δουν πόσοι από τους Καραμανλικούς εκλέκτορες εξακολουθούν να στηρίζουν το Καραμανλικό μπλοκ.


Μέχρι στιγμής έχουν ... εντοπιστεί περίπου 1.500 από τους συνολικά 4.800 και έπεται συνέχεια καθώς εκτιμάται έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν σχηματίσει σαφή εικόνα.

Κατόπιν ο Βαρβιτσιώτης θα συζητήσει με τον Καραμανλή και θα αποφασιστεί ποιον υποψήφιο θα κατεβάσουν. Έτσι τουλάχιστον λένε από το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού αν και δεν είναι βέβαιο ότι ο ίδιος έχει τόσο μεγάλη εμπλοκή στην κούρσα της διαδοχής του, την οποία πάντως θα ήθελε να ελέγξει.

Μία και μόνη δήλωση έχει κάνει ο Καραμανλής, τη νύχτα της συντριβής, ότι δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.
Τα ίδια πάνω - κάτω πάντως έκανε και ο Μητσοτάκης μετά την ήττα του το 1993 που παραιτήθηκε τη νύχτα και το επόμενο πρωί ήθελε να ξανακατέβει!

Αυτά βέβαια τα ξέρει ο μπαρμπα - Γιάννης ο Βαρβιτσιώτης καθώς και τότε είχε λόγο και ρόλο στις εσωκομματικές διεργασίες.

Ο Αβραμόπουλος και ο Σαμαράς περιμένουν στο ... ακουστικό τους καθώς αμφότεροι δεν φέρεται ότι συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων που θα τους προτείνει ως υποψηφίους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: