Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

«Σοσιαλιστές (!) Ελληνες Βιομήχανοι»!

Από «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων» (ελληνικών βιομηχανιών, το λένε οι ίδιοι) φαίνεται να αλλάζει η ταμπέλα και να γίνεται... «Σοσιαλιστές (!) Ελληνες Βιομήχανοι»!

Πώς, όμως, είναι δυνατόν ο ΣΕΒ - «το μαγαζί της ΝΔ», όπως τον αποκαλούσε ο τότε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Λαλιώτης - να έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο... Σμόλνυ της ημετέρας σοσιαλδημοκρατίας; Ε, γίνεται!

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Δεν είναι μόνο που - προεκλογικά - ακόμα και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ (σ.σ.: το επίσημο ίδρυμα μελετών του ΠΑΣΟΚ), αναρωτιόταν:

«Απόρησα με τον εαυτό μου, πώς εγώ ένας άνθρωπος του στυγνού κατεστημένου εισχωρώ σε σοσιαλδημοκρατικές απόψεις(sic!), όταν διάβασα τη μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ "Η στρατηγική της Λισαβόνας και οι προκλήσεις των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα". Γιατί οι απόψεις μας ταυτίζονται. Νομίζω ότι μπορούμε να δούμε ακόμα και μία συγχώνευση του ΣΕΒ με το ΙΣΤΑΜΕ και άλλων κοινωνικών εταίρων. Αυτό δείχνει πως έχουν πέσει οι διαχωριστικές γραμμές. Δείχνει ευρωπαϊκή ωριμότητα. Συμφωνώ απόλυτα»!

Τα παραπάνω φλερτ, που έφτασαν μέχρι των ...ανήθικων προτάσεων για «συγχώνευση» του ΣΕΒ με το ΠΑΣΟΚ, τώρα, μετεκλογικά έχουν πάρει χαρακτήρα ...παθιασμένου έρωτα και όρκων παντοτινής αγάπης!

Μάλιστα, ο ΣΕΒ δείχνει να αξιοποιεί κάθε δυνατή ευκαιρία για να διατρανώσει τον πλούτο των αισθημάτων που τρέφει για το ΠΑΣΟΚ.

Απόδειξη: Δεν περιορίστηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ακριβώς την επομένη των εκλογών, όταν και περιέγραψε το εκλογικό αποτέλεσμα σαν «μια νέα αφετηρία, ένα νέο ξεκίνημα» για τη χώρα και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ σαν εγγύηση για την «ισχυρή διακυβέρνηση που απαιτούν οι καιροί και η οριακή κατάσταση του τόπου» (δήλωση προέδρου ΣΕΒ, 5/10/2009).

Σε λιγότερο από δυο βδομάδες, προχτές, ο ΣΕΒ επανήλθε και εξέδωσε νέα ανακοίνωση. Αυτή τη φορά αφορμή ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Και ποια είναι η θέση των βιομηχάνων για τις τοποθετήσεις του κ. Παπανδρέου και των υπουργών του στη Βουλή; Προσέξτε: Οτι με τις προγραμματικές τους δηλώσεις «σηματοδοτείται μια αντίληψη ουσιαστικής και ελπιδοφόρας αλλαγής»!


ΥΓ. Κοίτα κάτι περίεργα (...?) πράγματα! Ο ΣΕΒ είναι ερωτευμένος με το ΠαΣοΚ και ..μισεί την ΝΔ. Για όποιον καταλαβαίνει φυσικά, ο ΣΕΒ ανέκαθεν ήταν ερωτευμένος με τους εκάστοτε που τον εξυπηρετούσαν (ανεξαρτήτως ιδεολογίας) και μισούσε αυτούς που δεν τον έβαζαν ...κορώνα στο κεφάλι τους.
Και έχουμε να δούμε ...πολλά ακόμα ( όποιοι βέβαια καταλαβαίνουν). Οι υπόλοιποι ας....αυτοεξυπηρετούνται με τον όρο «κυβερνώσα... Αριστερά» (!).

Μάλλον ο ΣΕΒ πάει για μετονομασία (κάτι σαν το Δημόσιας Τάξης που έγινε Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή).
«rizospastis»

Δεν υπάρχουν σχόλια: