Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ εγκλωβίζεται στις ανεδαφικές προεκλογικές υποσχέσεις

«Κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προφασίζεται άγνοια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για την οικονομία και πρόσθεσε:
«Εγκλωβίζονται βήμα-βήμα, στα όσα ανεδαφικά διακήρυτταν πριν από τις εκλογές
».
«
Προεκλογικά, επιβεβαίωναν την κατηγορηματική δήλωση του κ. Αλμούνια ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε πλήρη εικόνα για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε:
«
Παρόλα αυτά, επέμειναν στην καλλιέργεια απατηλών, ανεκπλήρωτων υποσχέσεων των πάντων στους πάντες».


Κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ ότι για να ξεφύγει από το αδιέξοδο φουσκώνει «το έλλειμμα σε 12,5%, ακυρώνοντας την ίδια ώρα δικά μας μέτρα, μεταφέροντας για την επόμενη χρονιά έσοδα που θα εισπράττονταν φέτος και προγραμματίζοντας δαπάνες μέχρι το τέλος του έτους, οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν -σε σταθερότερο περιβάλλον- το 2010».



Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι τώρα η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την πραγματικότητα καλείται να «υιοθετήσει μια σοβαρή και στιβαρή δημοσιονομική πολιτική, στη λογική εκείνης που με ειλικρίνεια και πολιτικό θάρρος εμείς παρουσιάσαμε, ή να συνεχίσει στο δρόμο της λαϊκίστικης προεκλογικής της πρότασης».



Καταλήγοντας, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου τα αντιφατικά και μετέωρα βήματα της Κυβέρνησης να μην εξελιχθούν τελικά σε μοιραία βήματα για την ελληνική οικονομία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: