Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

« Οι νευρωτικοί χτίζουν κάστρα στον αέρα. Οι ψυχωτικοί ζουν σ' αυτά. Και οι ψυχίατροι εισπράττουν... το ενοίκιο »

Παρακολουθώντας τα πολιτικά δρώμενα των τελευταίων ημερών στη χώρας μας, όλο και περισσότερο αναλογίζομαι τα λόγια του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Jerome Lawrence: « Οι νευρωτικοί χτίζουν κάστρα στον αέρα. Οι ψυχωτικοί ζουν σ' αυτά. Και οι ψυχίατροι εισπράττουν... το ενοίκιο ».

Πάρτε παράδειγμα την επίθεση που δέχτηκαν δύο στελέχη της ηγετικής ομάδας του κ. Γ.Παπανδρέου από αριστερές εφημερίδες όπως ο Ριζοσπάστης και η Αυγή , με αφορμή τις νόμιμες επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Μιλώ για τον ,επί χρόνια,στενό συνεργάτη του κ. Γ. Παπανδρέου και σημερινό υπουργό Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χάρη Παμπούκη και την καθηγήτρια κυρία Γλυκερία Σιούτη.

Συγκεκριμένα ο "Ριζοσπάστης" γράφει ότι : « Με νομικούς συμβούλους που εκπροσώπησαν τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών και συνέβαλαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στελέχωσε το πρωθυπουργικό του γραφείο ο Γ. Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας τη δήθεν “νέα πορεία” της διαφάνειας και της “προστασίας της δημόσιας περιουσίας”, την οποία επαγγέλθηκε και προεκλογικά!

»Ο Γ. Παπανδρέου έχρισε υπουργό Επικρατείας τον Χάρη Παμπούκη, ο οποίος διατέλεσε νομικός σύμβουλος της κινέζικης πολυεθνικής Cosco, αναλαμβάνοντας τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά!

»Ο Γ. Παπανδρέου που δήθεν κατήγγειλε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έταζε “επαναδιαπραγμάτευση” της συμφωνίας, φαίνεται ότι πήρε το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη θέση…»

Η "Αυγή" με τον ίδιο τίτλο δηλαδή «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» αναφέρεται στην συνεργάτιδα του κ. Γ. Παπανδρέου , καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου κυρία Σιούτη , γράφοντας ότι : «Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το “φιλέτο” της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου.

»Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward, τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη, την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου.

»Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο – παρέμβαση υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε να ξεπουλήσει το “φιλέτο” του Κάβο Σίδερο, περιοχή που διεκδικούσε και το δημόσιο. Η υπόθεση τελικά προσέκρουσε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να παραιτηθεί από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της ».

Από την μία λοιπόν οι ψυχωτικοί και από την άλλη οι νευρωτικοί ! Βρισκόμενοι εν ιδεολογική συγχύσει ,αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι δύο προαναφερόμενοι νομικοί απλά ασκούσαν τα νόμιμα καθήκοντα τους.

Προσωπικά δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στη... "δράση τους" ως δικηγόροι. Επαγγελματίες ήταν και έκαναν αυτό το οποίο σπούδασαν. Τώρα εάν η νομοθεσία είναι "προβληματική" στις περιπτώσεις με τα χρυσόβουλα και τις μονές είναι έτερον εκάτερον.

Το διακύβευμα της υπόθεσης είναι εάν λόγω της σημερινής τους θέσης θελήσουν να ....ωφεληθούν οι (όποιοι) πελάτες τους.
Σ` αυτή την (υποθετική) περίπτωση θα πρέπει να ασκήσουμε την εντονότατη κριτική μας και μάλιστα θα δικαιούμαστε να ...επαναστατήσουμε κιόλας !

Αλλά να «το βαπτίζουμε πριν καν το δούμε», μάλλον παραπέμπει στους ψυχιάτρους και ...στα ενοίκια που εισπράττουν!

Κάποιοι θα μου πουν όμως ότι το ΠαΣοΚ έκανε «σημαία» του τον τελευταίο χρόνο, το φιλοσοφικό ερώτημα περί …«νομίμου και ηθικού». Δεν θα έχουν καθόλου άδικο !

Για ρωτήστε όμως και τι … «ενοίκιο» εισέπραξαν οι ψυχίατροι ! Ποιοι πλήρωσαν ; Για ...σκεφτείτε και ...«ψαχτείτε»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: