Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Οξεία κριτική στο ΠαΣοΚ για ανευθυνότητα

Οξύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και πλήγμα στην επενδυτική αξιοπιστία της χώρας, ασκεί με δήλωσή της η υποψήφια Πρόεδρος της Ν.Δ, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί πιθανής επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με την Cosco.


«Είχα επανειλημμένα επισημάνει προεκλογικά ότι τα ανεύθυνα λόγια και οι διακηρύξεις έχουν συνέπειες όταν ένα κόμμα κληθεί να κυβερνήσει. Λυπάμαι πολύ που επαληθεύτηκα" ανέφερε η πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι εξαιτίας των ανεύθυνων διακηρύξεων περί επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με την COSCO αναφορικά με την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του λιμένος Πειραιώς, έχουμε τις εξής αρνητικές συνέπειες:


· Απεργία των λιμενεργατών που ξεπέρασε ήδη τις 12 ημέρες.
· Κίνδυνος να επεκταθεί και στους λιμένες Ελευσίνας και Λαυρίου.
· Αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες των παραγωγικών τάξεων.
· Απώλεια έργου του λιμένος Πειραιώς προς όφελος άλλων, ανταγωνιστικών, ευρωπαϊκών λιμένων.
· Προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.
· Πρώτες τριβές και διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης.


"Η κυριότερη, όμως, συνέπεια είναι το πλήγμα στην επενδυτική αξιοπιστία της χώρας. Ήδη, προ των εκλογών, είχε καταστεί ευρύτερα γνωστό ότι το θέμα προκάλεσε την αυτόβουλη παρέμβαση του Αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης.


Οι εξελίξεις αυτές στο λιμάνι και οι συνέπειες, που είναι ήδη πολύ σοβαρές σε συνδυασμό με την εσπευσμένη και χωρίς μελέτη κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που προκαλεί απορία -για να το θέσω ήπια - των φορέων της Ναυτιλίας, δίνουν ένα ιδιαίτερα αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον ζωτικό τομέα της οικονομίας.

Ελπίζω ότι η κατάσταση αυτή θα δώσει έγκαιρα το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ώστε να αποφύγουμε και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον, ιδίως δε κάποια δραματική επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος”
κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: