Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ο Σιούφας αναγνωρίζει την "πρωτοκαθεδρία" της Ντόρας

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημειολογία της δήλωσης που έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτάκτου Συνεδρίου Δημήτρης Σιούφας.

Και, έχει ενδιαφέρον γιατί ουσιαστικά μέσα από την σειρά των λέξεων προκύπτουν ενίοτε και οι μεγάλες ειδήσεις. Ο Σιούφας θέλοντας να ενημερώσει για την πορεία των επαφών που είχε με τους υποψήφιους για την αρχηγία της Ν.Δ., δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει (και παράλληλα να έχει αποδεχτεί) το προβάδισμα που έχει έναντι των αντιπάλων της, η Ντόρα Μπακογιάννη.


Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι μπαίνει στο κόπο να επισημάνει ότι συνάντηση την πρώην υπουργό πρώτη κατά σειρά.

Αυτό λέει και δείχνει πολλά.


Ε, εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι η Ντόρα, έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της.


Όμως όταν βγαίνει ένα ιστορικό στέλεχος, όπως ο Σιούφας και κάνει αυτή τη δήλωση, δείχνει και ποιος είναι ο σωστός (κατά την άποψή του) δρόμος. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Σιούφα έχει ως εξής.


«Βαδίζουμε καλά. Πιστεύω ότι η συμφωνία για την εκλογή Προέδρου της Ν.Δ. από τη βάση της είναι απολύτως εφικτή.Στη συνέχεια, όπως γνωρίζετε, προβλέπεται σχετική ενημέρωση του Προέδρου του κόμματος, κ. Κώστα Καραμανλή.


Θέλω να ευχαριστήσω την κα Ντόρα Μπακογιάννη, που συνάντησα σήμερα πρώτη κατά σειρά, τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη για την εποικοδομητική και ουσιαστική συμβολή τους στην πολύ θετική αυτή προοπτική».


Δεν υπάρχουν σχόλια: