Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Οι ιδιωτικές στιγμές και η απόδραση στην εξοχή του Κώστα Καραμανλήι

Ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα μετά την πενθήμερη παραμονή με την οικογένειά του στο Δολό Πωγωνίου

Εντονα και αρνητικά σχόλια ακούγονται από χθες στο «γαλάζιο» παρασκήνιο μετά τη γνωστοποίηση της πληροφορίας για την απουσία του προέδρου της ΝΔ κ. Κ.Καραμανλή από την Αθήνα και την επιλογή του να... απομονωθεί στο Δολό Πωγωνίου ενώ στη Ρηγίλλης μαίνεται η μάχη της διαδοχής.

Αν και η απόφασή του για «αυστηρή ουδετερότητα» επικροτήθηκε από την πλειονότητα των στελεχών, η επιλογή του να απέχει επιδεικτικά- όπως λένε- από τις εσωκομματικές διαδικασίες και να έχει τον ρόλο του «παρατηρητή» βάλλεται.

«Δεν μπορεί το κόμμα να είναι σε εσωκομματική δίνη και ο πρόεδρός του,ανεξάρτητα αν αποχωρεί, να αδιαφορεί και να κάνει εκδρομές» λένε πικρόχολα αρκετά στελέχη.

Παρά το γεγονός ότι επώνυμα στελέχη του «καραμανλικού πυρήνα» μιλάνε για ιδιωτικές στιγμές και για απόδραση στην εξοχή προκειμένου να αποφορτιστεί μετά την έντονη πολιτική δραστηριότητα των τελευταίων ετών, δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν λανθασμένη την κίνησή του, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από την ΚΕ και το έκτακτο συνέδριο.

«Κάνει αυτό που είπε, διευκολύνει τις διαδικασίες,αλλά όποτε χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του ή η συμβολή τουδεν την αρνείται» τόνισε μιλώντας στον Ρ/Σ Real FΜ ο βουλευτής Επικρατείας κ.
Ευ.Αντώναρος.

Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, κατά την πενθήμερη παραμονή του στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα (Νομός Ιωαννίνων), απέφυγε τις πολιτικές συζητήσεις.

Μάλιστα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επικοινωνήσουν μαζί του όσα κορυφαία στελέχη της ΝΔ το επιχείρησαν.
Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνθήκες ουσιαστικά απομόνωσης, βρέθηκε από την Παρασκευή το βράδυ μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα, τα παιδιά τους Αλίκη και Αλέξανδρο και ένα φιλικό ζευγάρι κουμπάρων τους, στον ξενώνα του κ.
Χρ. Κωσταρά, όπου έζησε την ηπειρώτικη φιλοξενία, όπως και παλαιότερα.

Οσοι τον συνάντησαν, μίλησαν για έναν άνθρωπο χαλαρό, ήρεμο, που εκτονώθηκε στη φύση, και οι ντόπιοι εξεπλάγησαν όταν τον είδαν να ψαρεύει στον ποταμό Αώο, κοντά στην Κόνιτσα.

Σε μια περίοδο που οι διάδοχοι τρέχουν στην περιφέρεια, αυτός προτίμησε την πεζοπορία κοντά στη γραφική χαράδρα Κουβαρά, οδήγησε, επισκέφθηκε τα γύρω χωριά και είχε διάθεση για αστεία με τη σύζυγό του και τα παιδιά του.
Εκεί, στον ξενώνα, σε απόσταση αναπνοής από την παραδοσιακή στάνη με τα δεκάδες αιγοπρόβατα, το τσίπουρο είχε την τιμητική του.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, υπό καταρρακτώδη βροχή, βρέθηκε στην ορεινή Αετομηλίτσα (χτισμένη σε μια από τις ψηλότερες κορυφές της Πίνδου) και δείπνησε σε παραδοσιακό ταβερνάκι. Εκπληκτοι οι κάτοικοι τον είδαν να μπαίνει οικογενειακώς στο καφενείο του χωριού. Μετά τους εγκάρδιους χαιρετισμούς, συζήτησε μαζί τους και ο καφές αντικαταστάθηκε από τσίπουρο.

Ο κ. Καραμανλής είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τον πρόεδρο της κοινότητας κ.
Χρ. Νιτσιάκο και τον εξάδελφό του γεωπόνο κ. Αρσ. Νιτσιάκο, με τους οποίους και συζήτησε για τα έργα που έγιναν στην περιοχή μέσω του προγράμματος «Πίνδος».

vima

Δεν υπάρχουν σχόλια: