Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Ένας νέος οδικός χάρτης για το τουρκικό τέλμα…

ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

ΤΙ ΒΡΟΝΤΩΔΗΣ κατάρρευση ομόφωνων θέσεων! Τι εκκωφαντική διάλυση φρούδων ελπίδων! Και τι εξευτελιστική σώρευση σε ερείπια ηρωικών συνθημάτων!


Εμείς τα αναμέναμε. Τα αναλύσαμε. Και προειδοποιήσαμε.

Οι προβληματιζόμενοι πολίτες θυμούνται εκείνη την ωραία ομιλία του Προέδρου Χριστόφια ενώπιον της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ενθυμούνται τις πατριωτικές δηλώσεις του μετά την επιβλητική στρατιωτική παρέλαση. Και, προπάντων, αναμιμνήσκονται της έντονης θέσης του ενώπιον του Βούλγαρου ομολόγου του, ότι και μονομερώς ακόμα η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαιτούσε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αφού δεν συμμορφώνεται και δεν πρόκειται να συμμορφωθεί προς θεσμικές υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι πολίτες ενθυμούνται επίσης το κοινό, ομόφωνο ανακοινωθέν, που εκδόθηκε μετά από τέσσερις ημέρες διαβουλεύσεων του Εθνικού Συμβουλίου.
Ευκρινέστατα και καθαρότατα οι εθνικοί σύμβουλοι έκαναν λόγο για κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Τώρα, αυτά όλα φαίνεται ότι είναι παρελθόν!
Ένας νέος οδικός χάρτης ετοιμάζεται για να δώσει ένα νέο συγχωροχάρτι στην Τουρκία και να την ανταμείψει, επειδή ως νεο-Οθωμανός νταής, κατεξευτέλισε και την ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία.
Τα περί οδικού χάρτη ανακοίνωσε, πριν ακόμα εκλεγεί Πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ολιγόωρης επίσκεψης στην Κύπρο, τον περ. Σεπτέμβριο.
Και επειδή οι Χριστόφιας, Καρογιάν, Κυπριανού, Ομήρου, Συλλούρης, Περδίκης φαίνεται δεν κατενόησαν το παπανδρεϊκό μήνυμα, ανέλαβε ο αν. υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δ. Δρούτσας, να το κάνει πιο εύληπτο.

Σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό «Έθνος» (11.10.2009), ξεκαθάρισε, πρώτον, ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δεν πρέπει να σταματήσει ή να αναβληθεί.
Δεύτερον, ένας νέος οδικός χάρτης είναι απαραίτητος.
Κι επειδή όλοι ακόμα εξήγγελλαν ότι θα… ακυρώσουν τα ευρωπαϊκά όνειρα της Τουρκίας, θα την τιμωρήσουν και ότι δεν θα τη βγάλει καθαρή τον Δεκέμβριο, ανέλαβε σε τελευταίο στάδιο ο Γ. Παπανδρέου να προσγειώσει τους αιθεροβάμονες Κυπρίους.

Ερωτηθείς τι προβλέπει ο νέος οδικός χάρτης, ανέφερε:
«Οι στόχοι είναι πολύ καθαροί, υπάρχει ένα τέλμα σε αυτή την πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, ένα τέλμα στα ζητήματα, τα οποία εμείς έχουμε θέσει ως ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και, αν λοιπόν χρειάζεται, να ξαναδώσουμε δυναμική που θα συμβάλει όχι μόνο στην πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά ακόμα περισσότερο δυναμική για επίλυση των μεγάλων θεμάτων όπως είναι το Κυπριακό».

Έτσι γεννήθηκε και επίσημα, πλέον, ενώπιον του Προέδρου Χριστόφια, ο νέος οδικός χάρτης για την Τουρκία, που βρίσκεται σε τέλμα, λέγει ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και η καλή Ελλάδα αναλαμβάνει να ξελασπώσει ξανά το τουρκικό κάρο - θυμάστε;

Αυτό ακριβώς που από το 1999 σύρει ο Γ. Παπανδρέου προς την ΕΕ - και να δώσει μια νέα δυναμική.
Αυτή η απροσδιόριστη, αδιευκρίνιστη και θολή δυναμική θα συμβάλει στην πορεία της Τουρκίας και στην επίλυση μεγάλων θεμάτων όπως το Κυπριακό...

Γιατί η Τουρκία βρίσκεται σε τέλμα;
Ο Γ. Παπανδρέου δεν εξηγεί.
Ποιος το δημιούργησε και το συντηρεί;
Καμία ερμηνεία.
Απάντηση:
Η Τουρκία βρίσκεται σε τέλμα επειδή αρνείται να εκπληρώσει θεσμικές υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και η Ελλάδα, ακόμα μια φορά, σύρουσα και την Κύπρο, τείνει χέρι βοήθειας στον Αττίλα, με τη φρούδα ελπίδα ότι, όσα αυτός αναιδώς δεν έπραξε σε τρία χρόνια, θα τα κάνει σε έξι ή περισσότερους μήνες.

Θα τα κάνει;
Όχι, βέβαια!
Αλλά τότε, λέγει ο Δ. Χριστόφιας, ΘΑ εξαπολύσουμε διεθνή εκστρατεία, ώστε η διεθνής κοινότητα να δακτυλοδείξει τον ένοχο.
Άφεριμ!


Πηγή: sigmalive
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: