Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Επιβεβαίωση για Αποφυλάκιση και επιστροφή!


Πλήρης επιβεβαίωση του "parapolitika.gr" για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο ο οποίος αποφυλακίστηκε την Τρίτη το απόγευμα και προτίθεται, όπως λένε οι δικηγόροι του, να επιστρέψει στην Ελλάδα σύντομα.

Το Εφετείο της Βαμβέργης στο οποίο διαβιβάστηκε ο φάκελός του από το Συνταγματικό Δικαστήριο μετά την απόρριψη των δύο ενταλμάτων έκδοσής του στην χώρα μας, έκανε
δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής του, για την οποία πρώτο είχε γράψει το "parapolitika.gr" την περασμένη εβδομάδα, με τον περιοριστικό όρο της δήλωσης μόνιμης κατοικίας στη Γερμανία και την καταβολή εγγύησης 250.000 ευρώ.

Ο
Χριστοφοράκος όμως θα προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα για να τινάξει εντελώς το εγχώριο δικαστικό σύστημα στον αέρα και θα ζητήσει από την ειδική εφέτη ανακρίτρια κ. Νικολακέα στην οποία πλέον ανατέθηκε η δικογραφία, να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης τηρεί
σιγή ιχθύος, προς το παρόν, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται τοποθετήσεις από την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Η σοβαρότατη αυτή εξέλιξη αποτελεί ταφόπλακα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που συγκλόνισε μεταπολεμικά την Ελλάδα και γέμισε με μίζες τα υπουργικά και κομματικά γραφεία.

Ως εκ τούτου πάνε περίπατο και οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την απόδοση ευθυνών, καθώς ο βασικός ένοχος, ο Χριστοφοράκος, κρίθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας και αποφυλακίστηκε μετά από τετράμηνη φυλάκιση του στο Στάλενσχαϊμ του Μονάχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: