Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί κομματικό κράτος – Τα αλλάζει όλα ή… όλους;

Ήρθε η ώρα των «πράσινων παιδιών»


Για να βλέπουν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι… νεότεροι


Προσπαθώντας να προλάβει τις δυσάρεστες εξελίξεις που ακολουθούν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να «καθαρίσει» το τοπίο από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και εάν αυτοί είναι απλοί Έλληνες πολίτες και μάλιστα κάκιστα εργαζόμενοι. "Κόβουν και ράβουν" το κράτος στα δικά τους μέτρα...

Γνωστό σε όλους είναι πως οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (με προεξάρχοντα τον κύριο Χρυσοχοΐδη) έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι κατά όλων εκείνων που εισήχθησαν στο δημόσιο επί κυβερνήσεως Καραμανλή.

Αποφασίστηκε ακόμη και η κατάργηση των Stage και ο εξανδραποδι
σμός δεκάδων χιλιάδων απασχολούμενων στα Stage, οι οποίοι περνάνε στην ανεργία, ελέω πολιτικής «ανησυχίας»...
Δεν γνωρίζω, εάν θυμάται το ΠΑΣΟΚ πως και οι δικές του κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν τα Stage ως εργαλείο πολιτικής πίεσης, κομματικής πελατείας και εισροής ψήφων!!!


Κανείς κυβερνητικός, βέβαια, δεν αναφέρεται στο τι θα κάνουν αυτοί που θα απολυθούν… πιθανότατα επειδή δεν τους ενδιαφέρει η ανεργία των «γαλάζιων παιδιών», παρά μόνο η ανεργία των «πράσινων παιδιών», που ήρθε πλέον η σειρά τους για… τακτοποίηση…!

Φυσικά, ο κομματικός στρατός που μόλις άρχισε να δημιουργείται, θυμίζει μέρες του 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ «γέννησε» του «πρασινοφρουρούς» και δημιούργησε τα «πράσινα και τα γαλάζια καφενεία»… Ποια διαφορά άραγε υπάρχει ανάμεσα στην (τότε) πράσινη κάρτα και στην σημερινή «κάρτα μέλους κόμματος»;

Η απάντηση είναι απλή: Καμία!!!
Μέχρι και τον αρχηγό της αστυνομίας εξεδίωξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως ο λόγος απόλυσης ήταν «αφορμή», χωρίς όμως ποτέ να αναφερθεί στις αιτίες ή στους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην «παραίτηση» του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το δυστύχημα (αν και ήταν γνωστό πως έτσι θα συμβεί) είναι πως για όλα αυτά επικρατεί μία σιγή από την πλευρά των ΜΜΕ, τα οποία δεν αντιτίθενται στις σκληρές πολιτικές που διαφαίνονται και που πρόκειται να εφαρμοσθούν επιλεκτικά σε όλους όσους δεν συγκαταλέγονται στις τάξεις του σημερινού κυβερνώντος κόμματος.

Η ανυπαρξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συντείνει στην ολοκλήρωση του πρώτου βήματος της δημιουργίας του κομματικού μηχανισμού και στρατού που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ξεκινήσει.
Και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες και κυβέρνηση επιθυμεί να έχει καλύψει τις πιθανότητες διαρροής πληροφοριών (με έμπιστά της κομματικά πρόσωπα), αλλά και για να δημιουργήσει ένα συμπαγές κοινωνικό στρώμα από πολίτες – στρατιώτες του κομματικού –κυβερνητικού συμφέροντος.

Τα κυβερνητικά αυτά θεμέλια, αποτελούν μάθημα προς τον κύριο Καραμανλή, ο οποίος λανθάνοντας οικτρά πίστεψε πως θα μπορούσε να κρύψει ανικανότητες, σκοπιμότητες και σκάνδαλα και οδηγήθηκε στην πολιτική λαιμητόμο…

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Έχουν περάσει ήδη 23 ημέρες και έχουν απομείνει μόνο 77 για να ολοκληρωθεί το «μαγικό νούμερο» των 100 ημερών, μέσα στις οποίες το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε πως θα τα αλλάξει όλα… ή μήπως εννοούσε, όλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: