Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Δεν περισσεύει κανείς


«Η επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι μια μέρα ενότητας, ομοψυχίας και συστράτευσης. Στη δύσκολη ανηφορική πορεία που έχουμε μπροστά μας δεν περισσεύει κανείς, κανείς δεν πρέπει να λείψει».


Τα παραπάνω τόνισε η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, από την Ηλεία. Μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι βαρύ, είναι όμως και αναστρέψιμο, επισημαίνοντας πως η διαδρομή δεν θα δεν θα είναι εύκολη.

«Χρειάζεται οργάνωση, ομοψυχία, συντονισμός, αγωνιστικότητα, είναι όμως μια διαδρομή που πρέπει να τη διανύσουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη, που πρέπει να τη διανύσουμε όλοι μαζί» πρόσθεσε.


Συνεχίζοντας ανέφερε πως από την Ηλεία ξεκινά μια πορεία διαλόγου, με στόχο κυρίως να ακούσει τις σκέψεις της βάσης για την παράταξη, τη λειτουργία, τη δομή, τις θέσεις που εκφράζει, για το μέλλον της.


Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέλαβε τέσσερις δεσμεύσεις:


Εκσυγχρονισμός του πολιτικού λόγου της ΝΔ και ανανέωση της εικόνας του κόμματος.


Ζήτησε την ανάδειξη νέων πρόσωπων και στελεχών στην πρώτη γραμμή, για αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.


Μίλησε επίσεις για τη Δημιουργία ενός ανοιχτού, δημοκρατικού κόμματος, ενός κόμματος με σύγχρονες οργανωτικές δομές, που θέτουν οριστικό τέλος στη λογική των διαχωρισμών και των προσωπικών μηχανισμών.


Χαρακτήρισε μάλιστα δικλείδες δημοκρατικότητας και εσωκομματικής ηρεμίας τη θέσπιση συγκεκριμένης θητείας για τον πρόεδρο του κόμματος, τη συμμετοχή των μελών στην εκλογή του προέδρου, στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών ή των εκπροσώπων για την αυτοδιοίκηση, την τακτική και ουσιαστική λειτουργία των οργάνων.



Περιοδείες αρχίζουν αύριο και οι άλλοι υποψήφιο για την ηγεσία της ΝΔ.


Εκτός από την κ. Μπακογιάννη και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρεθεί στην Αρχαία Ολυμπία για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και θα έχει επαφές επαφές με στελέχη του νομού Ηλείας.


Ο κ. Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει εντός του Σαββατοκύριακου να περιοδεύσει στη Βόρεια Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα.


Αύριο το βράδυ λήγει η επίσημη προθεσμία που έχει θέσει η Οργανωτική επιτροπή για την υποβολή των υποψηφιοτήτων με τις 50 υπογραφές συνέδρων που απαιτούνται από το καταστατικό. Ένα από τα ζητούμενα είναι εάν οι υποψήφιοι θα συγκεντρώσουν υπογραφές και από νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές. Ορισμένοι εκ των υποψηφίων θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να μην υπογράφουν βουλευτές ώστε να μην «υψωθούν διαχωριστικές γραμμές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».


Εν τω μεταξύ, από το γραφείο του κ. Αντώνη Σαμαρά, έγινε γνωστό ότι οι 50 υπογραφές που θα καταθέσει αύριο ο βουλευτής Μεσσηνίας και οι οποίες στηρίζουν την υποψηφιότητά του, θα είναι υπογραφές που θα σηματοδοτούν την παράταξη και το εύρος της, τη σύνθεση και την προοπτική.


Όπως αναφέρεται, δεν θα υπάρχει κανένας βουλευτής γιατί ο κ. Σαμαράς παραμένει σταθερός στην άποψή του ότι δεν πρέπει να μπει η Κοινοβουλευτική Ομάδα σε λογικές ρευμάτων και παρέας.


Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Ψωμιάδης μίλησαν απόψε σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ στην Αθήνα. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι πήραμε μηνύματα και για το παρελθόν και για το μέλλον και στείλαμε ταυτόχρονα και εμείς και τα δικά μας. Μιλώντας στις γυναίκες, ανέφερε πως η ψήφος στον Αντώνη Σαμαρά σημαίνει ενότητα και τόνισε ότι στόχος είναι να ξαναμπεί μπροστά η παράταξη.


Από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε συγγνώμη, αν και δεν είναι, όπως ανέφερε, πρωτοκλασσάτο στέλεχος γιατί δεν φώναζε όσο έπρεπε. Παράλληλα έκανε λόγο για αλαζονικές συμπεριφορές υπουργών και στελεχών και εξαπέλυσε βολές κατά μέσων ενημέρωσης που, όπως σημείωσε, μιλούν για τρεις και όχι τέσσερις υποψηφιότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: