Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Μεϊμαράκης για τη διαδοχή...!


Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη (μετεκλογικά) συνέντευξη που θα παραχωρήσει το βράδυ στο Alter και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Και, έχει ενδιαφέρον γιατί τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί εντόνως ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι ένας από τους υποψηφίους στην κούρσα της διαδοχής Καραμανλή.

Σύμφωνα, με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο Μεϊμαράκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης, θα εκφράσει και δημοσίως την διαφωνία του, σχετικά με τους όρους κάτω από τους οποίους θα πραγματοποιηθεί το Έκτακτο Συνέδριο.

Παράλληλα, αναμένεται να στείλει και μήνυμα προς τους Ντόρα, Αβραμόπουλο και Σαμαρά, ενώ είναι πολύ πιθανόν να αφήσει αιχμές για την λειτουργία της Ν.Δ. κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σε ότι αφορά τώρα το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ., ο Μεϊμαράκης κατά πάσα πιθανότητα θα αποφύγει να ξεκαθαρίσει το θέμα.
«Εκείνο που προέχει είναι να μην διαλυθούμε»
αναμένεται να πει ο βουλευτής της Ν.Δ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρό το θέαμα σε κάποια «γαλάζια» μπλογκς τις τελευταίες ημέρες! Εκείνο που κοροϊδεύαμε πριν από δύο χρόνια στο ΠΑΣΟΚ το βλέπουμε τώρα -με πολύ χειρότερες… διαθέσεις- να χτυπά την πόρτα της Παράταξής μας! Οι προσωπολαγνεία και η απαξίωση των ιδεών σε όλο της το μεγαλείο, με γελοία προσχήματα που δεν πείθουν κανένα σοβαρό άνθρωπο.

Είναι αλήθεια, ότι ο Καραμανλής αγαπήθηκε όσο λίγοι αρχηγοί κομμάτων από τους οπαδούς του. Εκείνος όμως αποφάσισε να αποχωρήσει! Κανείς δεν τον πίεσε, κανείς δεν του το ζήτησε. Δεν είχαμε τις φαιδρές εικόνες σαν εκείνες με τον Βενιζέλο-Ταύρω εν Ζαππείω το 2007! Τα κορυφαία στελέχη, οι «δελφίνοι» αν θέλετε, συντεταγμένα συνόδευσαν και συμπαραστάθηκαν στον Καραμανλή το δύσκολο βράδυ των Εκλογών. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποτρέψει έναν άνθρωπο από μια ειλημμένη εδώ και πάρα πολύ καιρό απόφαση... Σας υπενθυμίζω τις δηλώσεις στο Χατζηνικολάου περί "κούρασης" και αποχώρησης σε περίπτωση ήττας... Σ' αυτήν την Παράταξη, πώς να το κάνουμε, υπάρχει "αιδώς", υπάρχει ανάληψη ευθύνης! Το ίδιο έκανε και ο Μητσοτάκης το 1993, με όχι τέτοιας έκτασης οδυνηρή ήττα, αφού τότε η ΝΔ -παρά και την τότε πολεμική της διαπλοκής και των ΜΜΕ- είχε κατορθώσει να πάρει 39%! Και μάλιστα, με ένα Μητσοτάκη να αμφισβητείται και να πολεμείται ευθέως και δημοσίως από τα τότε Κορυφαία Στελέχη (Έβερτ, Δήμα, Κανελλόπουλο, Σαμαρά, Κεφαλογιάννη, κλπ…) Δεν καταλαβαίνουν οι φίλοι ΝΔκράτες, ότι με τις εμμονές τους αυτές απαξιώνουν έτι περισσότερο τον παραιτηθέντα Πρόεδρο Καραμανλή; Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές!

Οι φίλοι νεοδημοκράτες που σπεύδουν να εκφράσουν από τώρα την αντίθεσή τους προς την Ντόρα -και μάλιστα με βαρειές παραπολιτικές διατυπώσεις!- κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος! Θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση, εάν το Συνέδριο αποφασίσει διαφορετικά από τις προσωπικές τους επιθυμίες... Τι θα κάνουν τότε; Θα πάνε με τον Καρατζαφέρη; Μα τότε θα αποδείξουν ότι ποτέ πραγματικά δεν στήριξαν αυτήν την Παράταξη, αλλά ήταν νοσηρώς προσκολλημένοι σε πρόσωπα και όχι σε ιδέες! Και το λέω αυτό εγώ, ένας "μητσοτακικός" που στήριξα με πάθος τον Καραμανλή (και θα εξακολουθούσα να τον στηρίζω, εάν αποφάσιζε να παραμείνει...) γιατί πάνω από τα πρόσωπα βάζω τον τόπο και την Παράταξη! Και το συμφέρον του τόπου υποδεικνύει την ταχύτερη δυνατή ανασύνταξη της παράταξης, της μόνης που πιστώνεται τις κορυφαίες Εθνικές Επιλογές, και την γρηγορότερη δυνατή εκπαραθύρωση του Αμερικανοεβραιοσπορίτη από την εξουσία! Αυτός είναι ο αντίπαλος και όχι η Ντόρα, ο Σαμαράς, ο Αβραμόπουλος! Όσοι δεν το κατανοούν, καλύτερα να σιωπήσουν ή να πάψουν να ισχυρίζονται ότι μιλούν δήθεν εξ ονόματος της βάσης του κόμματος! Γιατί πολύ απλά ψεύδονται! Και με το ψέμμα δεν μπορεί να κτισθεί προοπτική νίκης και εξουσίας.

Ας το αναλογισθούν οι «βιαστικοί» επικριτές της Ντόρας, ή της κάθε Ντόρας, εκτός φυσικά και αν -συνεπαρμένοι από τον Γιωργάκη…- θέλουν να του εξασφαλίσουν καμιά… 10ετία ακλόνητης παραμονής στην εξουσία! Αν αυτό επιδιώκουν, ας το πουν ευθέως! Και ας μην κάνουν αρρωστημένα παιχνίδια εξ ονόματος της βάσης του κόμματος που απαιτεί γρήγορη ανασύνταξη με ικανό αρχηγό και φρέσκιες ιδέες!