Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Τι είπε ο Παπανδρέου στις Προγραμματικές Δηλώσεις

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στις προγραμματικές δηλώσεις του, την κατάσταση της οικονομίας, παρομοιάζοντας την «με εκείνη που είχε παραδώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993», ενώ έκανε λόγο για «μεγάλα κρυφά χρέη και δαπάνες», «πρωτοφανές έλλειμμα ανταγωνισμού» και για ασφαλιστικά ταμεία σε κατάσταση ανέχειας.


Επανέλαβε ότι θα στηρίξει τον
Κ.Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεσμεύθηκε για διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, εξήγγειλε το επίδομα αλληλεγγύης, ενώ παρουσίασε το πρόγραμμά του για τη φορολογία και την πράσινη ανάπτυξη.


Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι:


  • θα στηρίξει τον Κ.Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας,
  • οι προσλήψεις θα γίνονται μόνο από το ΑΣΕΠ,
  • έρχονται αλλαγές στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο,
  • δίνεται έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης στα χαμηλά εισοδήματα,
  • δίνεται αναδρομική αύξηση συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 30 ευρώ με αναδρομική ισχύ από 1/10/2009,
  • δίνονται αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς και συντάξεις,
  • «παγώνουν» τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ
  • ψηφίζεται νομοσχέδιο προστασίας των δανειοληπτών,
  • απλοποιούνται οι διαδικασίες στο σύστημα «Τειρεσίας»,
  • ψηφίζεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο,
  • καταργούνται οι χαριστικές ρυθμίσεις για τους μεγαλομετόχους,
  • θα φορολογηθεί προοδευτικά η ακίνητη περιουσία και οι κληρονομιές,
  • θα φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία και η επιχειρηματική της δραστηριότητα,
  • θα φορολογηθούν τα ακίνητα των off shore εταιρειών,
  • κατατίθεται στη Βουλή το νέο εθνικό ενεργειακό σχέδιο,
  • αλλάζει το πόθεν έσχες των βουλευτών,
  • προωθούνται 3.000 προσλήψεις στον χώρο της υγείας κάθε χρόνο,
  • αυξάνεται κατά 1% του ΑΕΠ η δημόσια χρηματοδότηση του ΕΣΥ εντός της τετραετίας,
  • θα καταβάλλονται οι συντάξεις εντός τριμήνου,
  • επίκειται κατάργηση των stage στο δημόσιο τομέα,
  • θα αυξηθεί σταδιακά το επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού,
  • καταργείται η Αγροφυλακή,
  • αλλάζει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με συμμετοχή της Βουλής,
  • προωθείται ο αιρετός περιφερειάρχης,
  • αλλάζει ο εκλογικός νόμος,
  • μειώνεται στο 50% η φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου,
  • σταματούν οι απελάσεις μεταναστών 2ης γενιάς μέχρι να εξορθολογιστεί το καθεστώς κτήσης ελληνικής ιθαγένειας,
  • θα αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη συστράτευση του ελληνικού λαού για την υπέρβαση της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία σε κάθε επίπεδό της και κάλεσε σε έναν «οραματικό, ρεαλιστικό», αλλά και «αυτονόητο» δρόμο αλλαγής, η οποία έχει ήδη σηματοδοτηθεί, όπως τόνισε, από κινήσεις της νέας κυβέρνησης.


Επισήμανε ότι, αναλαμβάνοντας την εξουσία, η κυβέρνησή του βρίσκει μια οικονομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανάλογη με εκείνη που είχε παραδώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993, με «μεγάλα κρυφά χρέη και δαπάνες», «πρωτοφανές έλλειμμα ανταγωνιστικότητας», ασφαλιστικά ταμεία σε κατάσταση ανέχειας.


«Τα δημόσια οικονομικά, ωστόσο, δεν είναι το αίτιο της σημερινής κατάστασης, αλλά ένα από τα βαριά συμπτώματα της κρίσης διακυβέρνησης, το έλλειμμα που έφερε την απαξίωση των πάντων» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.


Στο παραπάνω πλαίσιο, έδωσε έμφαση στις πρωτοβουλίες που θα άρουν την κρίση των σχέσεων κράτους και πολίτη, προκειμένου «να συνδιαμορφώσουμε συναινέσεις για μια εθνική κοινωνική συμφωνία για τις μεγάλες αλλαγές».


Ήδη, από την αρχή της ομιλίας του, έσπευσε να διευκρινίσει πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκαταλαμβάνοντας την θετική ψήφο της ΝΔ τον προσεχή Μάρτιο, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κώστα Καραμανλή.


Δεσμεύθηκε πως «κάθε πρόταση της αντιπολίτευσης που οδηγεί στην ενίσχυση της διαφάνειας θα υιοθετηθεί, απ' όπου κι αν προέρχεται» και υποσχέθηκε «προσλήψεις από το ΑΣΕΠ και μόνον από το ΑΣΕΠ, με ετήσιο διαγωνισμό για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου». Αλλη σχετική εξαγγελία του υπήρξε και η «αλλαγή στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο, ώστε ελέγχοντες και ελεγχόμενοι να μην προέρχονται από την ίδια υπηρεσία».


Για την τόνωση του εισοδήματος, ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε να δοθεί έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης στα χαμηλά εισοδήματα, αναδρομική αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ, ύψους 30 ευρώ, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου του 2009, αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό το 2010 σε μισθούς και συντάξεις με αντίστοιχο πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.


Στις πρώτες 100 μέρες θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο προστασίας των δανειοληπτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών, ενώ προγραμματίζονται και νομοθετικές πρωτοβουλίες για αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος Τειρεσίας και απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.


Σημειώνεται, επίσης, η αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ, με στόχο να προσεγγίσει το 5% στο τέλος της τετραετίας.


Η τόνωση αυτή, ωστόσο, δεν θα έχει αντίκρισμα, εάν δεν συνοδευτεί από ανάκαμψη των δημοσίων οικονομικών, τα οποία βρίσκονται μπροστά σε έναν «εκτροχιασμό χωρίς προηγούμενο».


Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα είναι η αντικειμενική καταγραφή τους, με αρωγό την Στατιστική Υπηρεσία, η οποία «θα γίνει πραγματικά ανεξάρτητη».



Η φορολογική πολιτική


Από κει και πέρα, έπεται η πάταξη της φοροδιαφυγής, ο αυστηρός έλεγχος των δημοσίων οικονομικών, αλλά και ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στο προσεχές τρίμηνο, με κύρια στοιχεία μια «ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη, δίκαιη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα από εργασία και μερίσματα», χαμηλή φορολογία των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων, «κατάργηση των χαριστικών ρυθμίσεων που ευνοούν τους μεγαλομετόχους», προοδευτική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και των κληρονομιών, αλλά με υψηλά αφορολόγητα όρια, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, καθώς και των ακινήτων των off shore εταιρειών.



Πράσινη ανάτπυξη


Σε ό,τι αφορά την παραγωγή πλούτου καθεαυτή, θα βασιστεί στην «πράσινη ανάπτυξη», υποβοηθούμενη από τις αποφάσεις που θα παρθούν για τις κλιματικές αλλαγές σε πλανητικό επίπεδο, καθώς και από την εξέλιξη του τουριστικού τομέα.


Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ενεργειακή αξιοποίηση των βραχονησίδων του Αιγαίου, ενώ υπογράμμισε παράλληλα, πως «δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή στην καταπάτηση των καμένων δασικών εκτάσεων».


Η πράσινη ανάπτυξη θα είναι και η κατεύθυνση για την ανάπτυξη της υπαίθρου, με αλλαγή καλλιεργειών και στροφή στην ποιοτική και βιολογική γεωργία.
Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε να καταθέσει στη Βουλή το νέο εθνικό ενεργειακό σχέδιο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ «έθεσε και τον πήχη ψηλά», αναφέροντας ως στόχο για το 2020 την παραγωγή του 20% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.



Το «πόθεν έσχες» των βουλευτών


«Ξεκαθαρίζουμε οριστικά τις σχέσεις της πολιτικής με την επικοινωνιακή εξουσία. Θεσμοθετούμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, για να σπάσουν η γραφειοκρατία και τα φέουδα. Αναμορφώνεται ο θεσμός του 'πόθεν έσχες' των βουλευτών και αναρτώνται υποχρεωτικά στο Διαδίκτυο όλες οι υπογραφές υπουργών και όλες οι πράξεις του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.


Όσο δε για την χρηστή διαχείριση, «παράδειγμα για περικοπές δαπανών θα δώσει το δικό μου γραφείο» είπε.


Ακολούθως εξήγγειλε ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, δραστική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, αλλά και ένα ΕΣΥ «με δημόσιο χαρακτήρα, δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με προσβασιμότητα σε όλους, διαφάνεια και λογοδοσία παντού, διαμόρφωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε Δήμο, ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας και ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς που διασυνδέεται σε ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα, 3.000 προσλήψεις νέου προσωπικού κάθε χρόνο, καθιέρωση της λίστας φαρμάκων και αύξηση κατά 1% του ΑΕΠ της δημόσιας χρηματοδότησης του ΕΣΥ εντός της τετραετίας, αλλά και παράλληλη «δραστική καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς».


Δέσμευση του κ. Παπανδρέου είναι η καταβολή των συντάξεων μέσα σε ένα τρίμηνο, μέχρι τα τέλη του 2010.



Για εργαζόμενους και ανέργους


Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επίσης μια «επιθετική πολιτική για την προστασία των εργαζομένων», δεσμευόμενος για καταπολέμηση των καταχρηστικών πρακτικών μείωσης της απασχόλησης με πρόσχημα την κρίση, ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος «ενοικίασης» των εργαζομένων, ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, κατάργηση των stage στον δημόσιο τομέα.

Το επίδομα ανεργίας θα αυξηθεί σταδιακά, ώστε να φθάσει στο 70% του βασικού μισθού, επανασυνδέονται τα κίνητρα του επενδυτικού νόμου με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και επανέρχεται μια παλαιότερη εξαγγελία του κ. Παπανδρέου για «γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των νέων εργαζομένων για τέσσερα χρόνια».



Για τη Δικαιοσύνη και τον εκλογικό νόμο


Για το χώρο της Δικαιοσύνης, ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της, με ουσιαστική συμμετοχή της Βουλής σε αυτήν, κατάργηση κάθε περιορισμού στον θεσμό του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων και «δραστική επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης που είναι ζήτημα ποιότητας της δημοκρατίας».


Με την ποιότητα της δημοκρατίας σχετίζονται και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για έναν νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος «θα σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες και θα μειώνει δραστικά τις εκλογικές δαπάνες, επιφέροντας γερό χτύπημα στο μαύρο πολιτικό χρήμα».



«Μαχαίρι» στη φρουρά του Μαξίμου


Αναφερθείς στο αστυνομικό έργο, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως «κτίζουμε από την αρχή δυνάμεις ασφαλείας που σέβονται αλλά και προστατεύουν αποτελεσματικά τους πολίτες» και υποσχέθηκε να τεθεί «τέρμα στην κομματοκρατία και στους αστυνομικούς - οικιακούς βοηθούς και τις αποσπάσεις σε μη μάχιμες υπηρεσίες. Δίνουμε το παράδειγμα με τη μείωση της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου κατά 50% και μειώνουμε δραστικά τους αστυνομικούς που διατίθενται για φύλαξη υπουργών και άλλων επισήμων».


Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε για «αποφασιστικά μέτρα κατά της αστυνομικής βίας» και «καμία ανοχή σε περιστατικά κατάχρησης της εξουσίας». Από την άλλη, θα επιβραβεύονται οι πολλοί αστυνομικοί που τιμούν το λειτούργημά τους και θα προωθηθεί η «απογκετοποίηση» περιοχών στον αστικό ιστό, «καμία περιοχή δεν θα αποτελεί άβατο από εδώ και στο εξής».



Για τους παράνομους μετανάστες


«Βάζουμε τέλος στην αστυνομικοκεντρική προσέγγιση της λαθρομετανάστευσης που μας κληροδότησε η ΝΔ, με αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας του ασύλου και υποδοχής των προσφύγων» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Στο ίδιο πλαίσιο, η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλία στην ΕΕ «για να επιτευχθεί η ισότιμη ανάληψη ευθύνης από όλα τα κράτη μέλη σχετικά με την φύλαξη των συνόρων», αλλά παράλληλα «σταματάμε τις απελάσεις μεταναστών 2ης γενιάς μέχρι να εξορθολογιστεί πλήρως το καθεστώς κτήσης ελληνικής ιθαγένειας».



Ένα επιπλέον δις για την Παιδεία


Στις εξαγγελίες του για τον χώρο της Παιδείας, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε την υπόσχεσή του για την καταβολή 1 επιπλέον δισ. ευρώ από τον πρώτο προϋπολογισμό, «παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση» και έθεσε ως στόχους τη διετή προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλους, την καθολική λειτουργία ολοήμερων σχολείων σε κάθε περιοχή της χώρας, νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς την σημερινή πίεση και κόστος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, σύγχρονο σύστημα ειδικής αγωγής για τα παιδιά με αναπηρία, την εισαγωγή της αξιολόγησης σε κάθε τομέα, την αυτονομία των σχολικών μονάδων στον καθορισμό των αναγκών επιμόρφωσης και μια ανώτατη εκπαίδευση, που θα μπορεί «να προσελκύει ξένους φοιτητές αντί να διώχνει την ελληνική νεολαία στο εξωτερικό».



Για την εξωτερική πολιτική



Αναφερθείς στην εξωτερική πολιτική, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα είναι πλέον παρούσα στη συζήτηση για όλα τα μεγάλα παγκόσμια θέματα, ενώ πρώτη της προτεραιότητα είναι η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό με «απόλυτη στήριξη» των πρωτοβουλιών του προέδρου της Κύπρου Δ.Χριστόφια. «Η Ελλάδα θα είναι και πάλι κοντά στην Κύπρο, όχι με λόγια, αλλά με έργα» τόνισε.


Οι σχέσεις με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες εξετάζονται και σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η στήριξη των προσπαθειών τους, ωστόσο, περνά μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων της καλής γειτονίας.


«Η ακρογωνιαία αρχή της καλής γειτονίας αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση και για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της πΓΔΜ. Η κυβέρνηση μας είναι προσηλωμένη στην επίλυση του προβλήματος του ονόματος, μέσω της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής ονομασίας που θα ισχύει έναντι όλων. Έχει πλέον επέλθει ο χρόνος ώστε και η κυβέρνηση της πΓΔΜ να επιδείξει έμπρακτα την ανάλογη εποικοδομητική διάθεση» ανέφερε.


Αναφερθείς στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, καλωσόρισε τις προσπάθειες της γείτονος για ένταξή της στην ΕΕ, «όμως και στην περίπτωση αυτή, αυτονόητη και απαρέγκλιτη προϋπόθεση είναι η ενσωμάτωση του κοινοτικού κεκτημένου, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η επίλυση του Κυπριακού».


«Ενέργειες που στρέφονται κατά της εδαφικής ακεραιότητας ενός κράτους - μέλους της ΕΕ όχι μόνο παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την υποχρέωση καλής γειτονίας, αλλά ακυρώνουν και το τεράστιο δυναμικό της στενής συνεργασίας των χωρών μας στην οποία προσβλέπουμε» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ούτε ανοχή ούτε συμμετοχή

λίγο με ενδιαφέρει τι βρήκε

περιμένω λύσεις και όχι τύπου χρυσοχοΐδη

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως ο Παπανδρέου είναι από σημερα στη γραμμή Καραμανλή.
Αυτό ομως που μου κάνει ντύπωση είναι η φράση: Να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων εντός και εκτός Ευρώπης…που σημαίνει..God bless America…

Ανώνυμος είπε...

«Η κατάσταση της οικονομίας μας είναι εκρηκτική. Η κατάσταση στο Κράτος, στη δημόσια διοίκηση και στους δημοκρατικούς μας θεσμούς αποκαρδιωτική»

-πάει το “λεφτά υπάρχουν”; εκτός αν έγινε εκρηκτική η κατάσταση σε 10 ημέρες….
-για την υπόλοιπη κατάσταση ας ρωτήσει στην Ιπποκράτους, πάνω από 60% έχει στην ΑΔΕΔΥ, ελέγχει όλους τους τομείς συνδικαλιστικά και διοικητικά αλλά ….μαζεύει βιογραφικά…

Για τα Πράσινα Άλογα και τον Αστραχάν τα έχουμε πει και αλλού, με τον αρχαίο και τους άλλους φίλους…
Στην πραγματική ζωή τώρα και όσο αφορά το Κράτος δεν κινείται τίποτα, εκτός από το ….ανέβασμα βιογραφικών.
10 ημέρες τώρα δεν έχει γίνει τίποτα εκτός από την κατάργηση επιτροπών και φωνάζουν τα συνδικαλιστικά τους στελέχη….
Δεν έχει διεκπεραιωθεί ούτε οι υποθέσεις ρουτίνας, να μην μιλήσω για προγραμματισμό και σχεδιασμό του επόμενου έτους….
Συγκεντρώνεις στοιχεία και καταγράφεις προτάσεις και τα κοιτάς γιατί δεν υπάρχει κανένας να τα πάρει…
Δεν υπάρχει Γ Γραμματέας
Άρα δεν έχουν βγει εξουσιοδοτικές, οπότε δεν ξέρει κανένας ποιος υπογράφει τι…
Δεν γίνονται κρίσεις
και
περιμένεις…

Μιλάει ο κ Πρωθυπουργός για αύξηση του ΠΔΕ και δεν έχει γίνει τίποτα ούτε σε τοπικό ούτε σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΟ…
Ο Χ Υπουργός δεν μιλά:
-με την διοικητική ιεραρχία (ήταν των προηγούμενων)
-με τους “δικούς” του (ήταν το ΠΑΣΟΚ του 2003 που έρχεται από τα βάθη του ‘80)
-με τους συνδικαλιστές (το μόνο ορθό δεν μπορούν οι συνδικαλιστές να έχουν γνώμη στη διοικητική στελέχωση, καθώς θα έπρεπε να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και όχι την τσέπη τους…)

Τότε πως θα μάθει τι γίνεται; Με στελέχη της αγοράς που θα θέλουν 1 χρόνο για να καταλάβουν πως λειτουργεί; Ποια είναι η διαφορά ΠΔΕ, ΚΑΕ, Τακτικού ΕΣΠΑ;Ποιες οι διαφορές Δημόσιου Λογιστικού, διπλογραφικού, ΚΒΣ;

Σε ένα πράγμα λοιπόν έχει δίκαιο, υπάρχει απόλυτη διαφάνεια …του κενού…

Ανώνυμος είπε...

Μην στεναχωρείτε το ‘’παιδί’’
Αφήστε το να χαρεί
Απόκριες έχουμε (υβριδικά αυτοκίνητα, βιολογικά αγγουράκια και δεν συμμαζεύετε………)
Όσο κρατάνε οι απόκριες τόση θα είναι και η χαρά του.
Μετά θα έχουμε το πέρασμα στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ……….
Η πιο ακριβή ανάπτυξη ………………………..σε μια υπερχρεωμένη χώρα.
Και αυτό το πείραμα εδώ στην Ελλάδα θα γίνει.
Αλήθεια αυτός ο Ασεμπίγιο γιατί έφυγε και το άφησε το ‘’παιδί’’ έτσι μόνο του , με σηκωμένα τα μανίκια, χειμώνας έρχεται…………….
Όσο για τις προγραμματικές ‘’μπαρούφες’’ και εκείνη την αναφορά στον πατέρα του για το χρέος τι την ήθελε.
Μήπως θυμάται το χρέος που παρέδωσε ο Πατέρας του………………
15 δις θα είναι μόνο οι τόκοι για το χρέος του χρόνου.
Όσο για εκείνα τα εκλογικά ποσοστά και το 43,92%
3,000,000 υπέρ του ‘’παιδιού’’ και 6,000,000 εναντίον? Θα δείξει και πολύ σύντομα.
Άντε λοιπόν …………….. ΠΑΜΕ ………….κατά διαβόλου, αλλά με υβριδικό……………