Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ανταπέδωσαν στον Σωτηρέλη τη στήριξη απέναντι στον Τσάτσο!

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα ονόματα των προσωπικοτήτων που θα συμμετάσχουν στις Επιτροπές τις οποίες κατήρτισε, για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας.

Ένας από αυτούς που συμμετέχουν λοιπόν, είναι ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, η τοποθέτηση του οποίου έχει προκαλέσει από χθες πλήθος σχολίων.

Κι αυτό διότι εκλήφθηκε ως «ρουσφέτι» του Γιάννη Ραγκούση προς τον γνωστό συνταγματολόγο, σε ανταπόδοση της στήριξης που παρείχε ο κ. Σωτηρέλης στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου.

Τότε
ένας άλλος «πράσινος» καθηγητής, ο Δημήτρης Τσάτσος, αποδομούσε την επιλογή του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εκείνη την περίοδο, ο κ. Σωτηρέλης είχε αρθρογραφήσει πολλές φορές στην «Ελευθεροτυπία», ενώ είχε μιλήσει και στην τηλεόραση του «Mega», επιχειρηματολογώντας υπέρ της «συνταγματικής εκτροπής», όπως την χαρακτήριζε ο δάσκαλος του Συνταγματικού Δικαίου, Δημήτρης Τσάτσος.

Την ίδια εποχή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαπρεπείς συνταγματολόγοι, σε αντίθεση με τον κ. Σωτηρέλη σιωπούσαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: