Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Τεχνητές Συγκυρίες - Υπάκουες Κυβερνήσεις

«Αυτό το παιδί» που «δεν κάνει για Πρωθυπουργός», όπως είχε σχολιάσει κάποτε ο Μητσοτάκης, ανέλαβε τα ηνία της χώρας, με ισχυρότατη λαϊκή εντολή, πριν από μόλις δύο εβδομάδες!


Προχθές μια γιαγιά
δήλωνε, από τη λαϊική που πήγε να ψωνίσει.«Τον Καραμανλή τον φάγανε» Ποιοι τον φάγανε όμως;

  • Τον έφαγαν τα δικά του πεινασμένα σκυλιά που μόλις έβρισκαν ταμείο γεμάτο έτρωγαν μέχρι σκασμού, που δεν μπόρεσαν να σώσουν την Ελλάδα από τις φωτιές και να κάνουν τα αυτονόητα για να νοιώσουν οι πολίτες ασφαλείς στο κέντρο της πρωτεύουσας;
  • Τον έφαγαν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί μπΑΝΑΝόφιλοι, που σίγουρα δεν θα του συγχωρέσουν ποτέ τις συμφωνίες που υπέγραψε με τη Ρωσία, το «ότι αποφασίσει ο κυπριακός λαός, η Ελλάδα στηρίζει» και το βέτο στο Βουκουρέστι;

Δυστυχώς όμως η ελληνική οικονομία μοιάζει σαν μια βιασμένη γυναίκα που την βρίσκει κάποιος περαστικός –κάποια κυβέρνηση- να σέρνεται στην άκρη του δρόμου και αντί να την βοηθήσει, την ξαναβιάζει.

Τα χάλια της οικονομίας ερμηνεύονται σε γενιά των 700 ευρώ και σε συντάξεις πείνας.
Είναι απολύτως κατανοητό, το γεγονός ότι οι Ελλαδίτες αδερφοί, ζητούν μια κυβέρνηση που μπορεί ή έστω υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που το 44% στήριξε αυτό το παιδί που πριν δέκα χρόνια δήλωνε ότι «είναι καλύτερα να μην έχουμε όλα τα εδάφη μας και να κοιμόμαστε ήσυχοι».
Τα εθνικά μας θέματα ιεραρχήθηκαν σε κάποιο κατώτερο επίπεδο με αποτέλεσμα ο νέος ένοικος του Μαξίμου να είναι ο Yiorgos:
  • ο οποίος θα αναθεωρήσει τις συμφωνίες με τη Ρωσία, για τα συμφέροντα κάποιου, τον οποίο δεν έχει διευκρινίσει.
  • που εργάστηκε σκληρά για την έλευση του Σχεδίου Ανάν και που πίεσε ασφυκτικά με τις τότε δημόσιες ξεδιάντροπες παρεναίσεις του προς τον κυπριακό λαό.
  • για την νίκη του οποίου πανηγύρισαν και επισήμως οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι και όλοι οι λαθρομετανάστες ανά το πανελλήνιο.

Ιστορικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πάντα τους ηγέτες που μας αξίζουν. Η ιστορία θα δείξει επίσης αν καλώς ή κακώς, μέσα από τις τεχνητές συγκυρίες που δημιούργησαν κάποιοι, μας αξίζει να
έχουμε μπΑΝΑΝόφιλες κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην περιμένουμε σε 30 χρόνια από σήμερα, τη δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων του foreign office και του state department,
για να μάθουμε τα πώς και τα γιατί...

ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias-watch

Δεν υπάρχουν σχόλια: