Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Νωρίς άρχισαν τα «όργανα», Γιωργάκη… Ε, ρε γλέντια που θα γίνουν!

Όπως ήταν αναμενόμενο -τουλάχιστον από εμάς και όσους άλλους διατηρούμε τας φρένας σώας και αλωβήτους από το ομαδικό «μαστούρωμα» που οδήγησε στα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών…- τα «όργανα» για τον ανίκανο και «ντοπαρισμένο» απ’ τη μιντιακή προπαγάνδα άρχισαν να παίζουν πολύ-πολύ νωρίς…



Το να καταφέρει με ψέματα, απάτες, υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα και «σπρώξιμο» των νταβατζηδοκάναλων να κατακτήσει την εξουσία δεν ήταν τελικά και τόσο δύσκολο.


Το δύσκολο θα είναι να την κρατήσει και να διανύσει «ατάραχος» το λιγοστό χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στην εξουσία… Γιατί πλέον, όση προπαγάνδα κι αν γίνεται, όση συσκότιση κι αν επιβάλλεται από τους νταβατζήδες, η καθημερινότητα και η πραγματικότητα θα είναι ο μεγάλος και ανίκητος αντίπαλος για τον ακαταλληλότερο Γιωργάκη!


Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι -παρά τη νωπή «συντριπτική» του νίκη- το κόμμα του δεν φαίνεται να του αποδίδει ιδιαίτερη τιμή και αξία…


Για να το πούμε λαϊκά και απερίφραστα, «τον έχουν γραμμένο κανονικά»!


Εκείνο που ενδιέφερε κάποιους ήταν να έλθουν στην εξουσία, για να ορμήσουν στην κουτάλα της λεηλασίας και της ανενόχλητης σοσιαλιστικής αρπαχτής, γνωστής και μη εξαιρετέας από το μακρόχρονο κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.


Γι’ αυτό και δεν μας ξένισαν καθόλου οι διθυραμβικές δηλώσεις των Βιομηχάνων για την νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αφού -όπως εύστοχα επισημάνθηκε από ευφυείς μπλόγκερς- το ανώτατο «συνδικαλιστικό» όργανο του χρήματος, ο Σ.Ε.Β., θα ερμηνεύεται πλέον ως «Σοσιαλιστές Έλληνες Βιομήχανοι»!!!


Τα χαστούκια, λοιπόν, που έφαγε απόψε ο Τζέφρυ από το ανώτατο κομματικό του όργανο, το Εθνικό Συμβούλιο, σύντομα θα μεταφραστούν σε ευθεία αμφισβήτηση των ερασιτεχνικών και κατάφωρα επικίνδυνων χειρισμών των «κολλητών» του στη νέα Κυβέρνηση για μια σειρά από κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, που ήδη εγείρουν σφοδρές αντιδράσεις και προοιωνίζονται μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, όπως η περίπτωση των stage και του σχετικού «αιματοκυλίσματος» χιλιάδων νέων εργαζομένων σε αυτά.



Για όσους δεν ακούσατε περί τίνος πρόκειται, παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το http://www.zougla.gr, με την προσθήκη ότι εκτός από την «προβληματική» και μειοψηφική «εκλογή» του νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιωργάκης δέχθηκε καίριο εσωκομματικό κτύπημα και στην πρότασή του για το Πολιτικό Συμβούλιο, αφού δύο τουλάχιστον εκ των «εκλεκτών» του δεν κατάφεραν να ψηφισθούν για το σημαντικό αυτό κομματικό όργανο! Και είμαστε μόλις τρεις εβδομάδες από τις τελευταίες εκλογές… Φανταστείτε τι έχει να γίνει μόλις έλθουν -και δεν θα αργήσουν- οι πρώτες αρνητικές δημοσκοπήσεις!



Αρνητική έκπληξη για τον Γ. Παπανδρέου



Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009, 21:48


Ισχυρό ράπισμα δέχθηκε εκεί που δεν το περίμενε ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου στη σημερινή εκλογή για τον γραμματέα του κινήματος.



Το πρόσωπο το οποίο πρότεινε για την θέση αυτή μπορεί να υπερψηφίστηκε τελικά, αλλά όχι παμψηφεί ούτε καν με την άνεση που τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες ανέμεναν.



Πιο συγκεκριμένα ο «άφθαρτος» και νέος πολιτικός, γραμματέας της οργάνωσης στην Ξάνθη, ο 47χρονος Σωκράτης Ξυνίδης συγκέντρωσε 180 ψήφους προτίμησης.



Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε προτείνει τον κ. Ξυνίδη ενώ ο μοναδικός του αντίπαλος ήταν ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, με στενές σχέσεις με το «παλαιό» ΠΑΣΟΚ.



Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αν και είχε αυτοπροταθεί κατόρθωσε να συγκεντρώσει 125 ψήφους ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και 64 λευκά, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, «χρεώνονται» στον Ε. Βενιζέλο.



Πολύ σημαντικότερο, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κινήματος όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο.



Για πρώτη φορά γενικός γραμματέας δεν έχει την καθολική αποδοχή του κινήματος.



Με λίγα λόγια και σε λιγότερο από ένα μήνα από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται αιφνιδιαστικά με μία άτυπη αντιπολίτευση”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: