Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Μανιφέστο 18 σημείων από τον Άρη

Μανιφέστο 18 σημείων για την πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Ν.Δ. και των συλλογικών της οργάνων κατέθεσε απόψε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σε εκδήλωση του forum 2020 του Νίκου Καραχάλιου.

Μεταξύ άλλων προτείνει να διεξάγονται τοπικά δημοψηφίσματα για την ανάδειξη του καταλληλότερου υποψήφιου δημάρχου και νομάρχη, να οριστεί διευθύνων σύμβουλος στη διοίκηση της Ν.Δ. και ανεξάρτητη εταιρεία για τη διαχείριση των οικονομικών της.

Πέραν της τετραετούς θητείας για τον πρόεδρο, προτείνει ακόμη την αλλαγή των καταστατικών οργάνων με τη δημιουργία Κεντρικού Συμβουλίου και τη συμμετοχή βουλευτών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του οποίου επικεφαλής θα είναι ο εκάστοτε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Ο Άρης επικεντρώνει περισσότερο στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος του το οποίο θέλει να διοικείται ως εταιρεία με αυτόνομες περιφερειακές οργανώσεις.

Οι προτάσεις του είναι βέβαια ρηξικέλευθες πλην όμως η απήχηση τους στο στελεχιακό δυναμικό της παράταξης του, μάλλον δεν βρίσκουν μεγάλη απήχηση.

Και τούτο γιατί στους μηχανισμούς, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, υπάρχουν άτομα μεγάλης ηλικίας που κρατούν τα γραφεία για την τιμή των όπλων.

Κακά τα ψέματα, οι κομματικές οργανώσεις με τη μορφή που τις έζησε ο Άρης τη δεκαετία του 1980, δεν υπάρχουν πια και το κυριότερο είναι ότι απουσιάζει και το ενδιαφέρον των πολιτών και των νέων ανθρώπων για ενεργή συμμετοχή στα κόμματα, χωρίς ανταλλάγματα.

Πρόθεση ωστόσο του Άρη είναι να γίνει η Ν.Δ. κάτι σαν το ΚΚΕ , δηλαδή να λειτουργεί με επαγγελματικά στελέχη σε όλα τα επίπεδα της διοίκησής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: