Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου προέδρος στην Νέα Δημοκρατία

Απόφαση για συνέδριο που θα αναθεωρήσει το καταστατικό, ώστε η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ να γίνει από τη βάση, εξέδωσε τη Δευτέρα ο Κ.Καραμανλής, επισημοποιώντας τη συμφωνία επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για τη διαδοχή του.


Σύμφωνα με την απόφασή του,
ο νέος αρχηγός θα πρέπει να έχει αναδειχθεί έως τις 14 Δεκεμβρίου.


Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ
Κώστας Καραμανλής εξέδωσε τροποποιητική απόφαση σχετικά με το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, το
συνέδριο συγκαλείται προκειμένου να αποφασίσει για την αναθεώρηση των διατάξεων του καταστατικού ως προς την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Η αναθεώρηση του καταστατικού θα γίνει «σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση των υποψηφίων προέδρων του κόμματος για εκλογή του νέου προέδρου από τα μέλη του κόμματος».


Ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη πρόταση όλων των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, η οποία θα υποβληθεί από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του έκτακτου συνεδρίου Δ.Σιούφα στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.



Η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ είναι η αρμόδια να εισηγηθεί την τροποποίηση του καταστατικού στο Συνέδριο.


Όπως σημειώνει ο κ. Καραμανλής, εφόσον το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου αποφασίσει την αναθεώρηση του καταστατικού, η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως την 14η Δεκεμβρίου 2009.


Επίσης, από τη Ρηγίλλης ανακοινώθηκε πως ολοκληρώθηκε η σύνταξη του καταλόγου των μελών του έκτακτου συνεδρίου και βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερόμενων.



Εν τω μεταξύ..



Οκτώ αρχές και 18 θέσεις για ένα σύγχρονο κόμμα κατέθεσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εισηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ να εκλέγεται για 4ετή θητεία, με δυνατότητα επανεκλογής. Επιπλέον, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής τοπικών δημοψηφισμάτων προκειμένου «οι τοπικές κοινωνίες να υπαγορεύουν πολιτικές» και όχι «το κέντρο να αποφασίζει και να επιβάλλει αποφάσεις».



Κριτική στον Γ.Παπανδρέου άσκησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Με δήλωσή του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «μετάλλαξη μέσα σε δύο ημέρες», σημειώνοντας: «Ο εθνικός ή συναινετικός λόγος της πρώτης ημέρας, συνοδεύτηκε από σκληρό κομματικό και διχαστικό λόγο χθες το βράδυ. Τελικά, απ' ότι αποδεικνύεται το βαθύ σκληρό παλαιό ΠΑΣΟΚ είναι πιο ισχυρό από τις ιδέες και τον ίδιο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ».



Διήμερη επίσκεψη στην Ηλεία θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: