Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Αύξηση της συσπείρωσης της Ν.Δ. που ξεπερνά τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα από τις τρεις έρευνες που ξεκίνησαν χθές και συμπεριλαμβάνουν και τα δύο de bate και θα παραδοθούν σήμερα μέχρι τις 11 το πρωί σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.


Προκύπτει μια αύξηση της συσπείρωσης της Ν.Δ. που ξεπερνά τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό κατεγράφη και στην χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη όπου το πλήθος, ο ενθουσιασμός και ο παλμός της συγκέντρωσης θύμιζαν εκλογές του 2000 και του 2004!


Ο Καραμανλής φαίνεται ότι κατάφερε να κάνει ένα πρώτο καλό μασάζ στους Νεοδημοκράτες, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις του κόμματος να επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν πολιτικές συγκεντρώσεις.


Το ηθικό των ΝΔτων έχει ανέβει κατακόρυφα!


Από κει και πέρα και πάντα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, καταγράφεται αύξηση ΚΑΙ στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.


Λένε μάλιστα ότι ο Τσίπρας κατάφερε να επαναφέρει ένα ποσοστό ψηφοφόρων του κόμματός του, που δήλωναν ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.


Ο Παπανδρέου και παρόλη την εξοργιστική στήριξη των ΜΜΕ δεν φαίνεται να έχει κερδίσει κάτι από την αναμέτρηση της Δευτέρας .


Στους χαμένους των debate είναι και ο Καρατζαφέρης, αφού όπως φαίνεται δεν έχει κερδίσει κάτι από την αναμέτρηση της Δευτέρας.


Στη Ρηγίλλης περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ανάλογα μ' αυτά θα καθορίσουν και την καμπάνια τους από δω και πέρα..


1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Διαστάσεις εθνικής υπόθεσης έδωσε στην «πολιτική των αγωγών» ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση στο θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζοντάς την «ακατανόητη».


Αναφερόμενος στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες που πέτυχε η Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο από αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε «σημαντικές κατακτήσεις για τον Έβρο»: Τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας και τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Περιγράφοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης είπε ότι το έργο θα γίνει με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και παραγωγικών δυνάμεων, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ τα ετήσια έσοδα περίπου 35 εκατ. δολαρίων το χρόνο θα μένουν στη Θράκη.

«Προφάσεις για, δήθεν, συνδυασμό των αγωγών με 'ζώνες ευρυζωνικότητας' δεν ακούγονται σοβαρές. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι ισχυρισμοί του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία -ότι, τάχα, κατοχυρώνει μόνο τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς- είναι παντελώς αυθαίρετοι. Η αμφισβήτησή του βλάπτει την πολιτική που βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδος. Όποιοι και να ενοχλούνται. Γι' αυτό η στάση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει σε όλους τους πολίτες καθαρές απαντήσεις» είπε ο κ. Καραμανλής.