Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Κλιμακώνεται η προεκλογική κόντρα με φόντο την οικονομία

Κλιμακώνεται η προεκλογική κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με φόντο την οικονομία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ
Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «αλαλούμ» στις οικονομικές εξαγγελίες του και καυτηρίασε τις «αντιφάσεις» στις οποίες -όπως υποστηρίζει- έχουν υποπέσει τα στελέχη του.

«Πέντε μέρες μετά την παρουσίαση από τον κ.
Καραμανλή της πρότασης αλήθειας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του παραμένουν σαφώς ασαφείς, μπλεγμένοι στα ίδια τους τα λόγια,
χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι «η ελληνική οικονομία δεν έχει χρόνο για ομάδες και ομίλους προβληματισμού και θεωρητικών συζητήσεων» και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να καταλάβει ότι «οι εξαιρετικές περιστάσεις απαιτούν εξαιρετικές πολιτικές και μέτρα ταχείας απόδοσης, δηλαδή, ό,τι ακριβώς δεν έχει το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».


Κάνοντας λόγο για «αντιφάσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, σε δηλώσεις του υποστήριξε αρχικά πως θα υπάρξει ενιαίος φορολογικός συντελεστής και λίγο αργότερα δήλωσε ότι «τα ψηλά εισοδήματα θα φορολογούνται με τον δικό τους συντελεστή».


«Η κα Λούκα Κατσέλη, επίδοξη τσαρίνα της οικονομίας, μίλησε για την εφαρμογή ενιαίας φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα», συμπλήρωσε.

«Το αλαλούμ και οι αντιφάσεις στις οικονομικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ είναι απλά το ορατό, χειροπιαστό αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης ενιαίας στιβαρής και ρεαλιστικής πρότασης για την οικονομία από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Υπεραμυνόμενος της πρότασης της ΝΔ για την οικονομία, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως αυτή «δημιουργεί περιβάλλον ασφάλειας για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζομένους ενώ αντίθετα η ασάφεια και οι αντιφατικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν στην κοινωνία και στην αγορά ανασφάλεια και αδυναμία προγραμματισμού».


Διευκρίνισε ακόμη ότι το πάγωμα μισθών που περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ δεν αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα και αυτό δείχνει και την κοινωνική της ευαισθησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: