Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιοι θα είναι οι «ξένοι οικονομολόγοι»;

Οι μάσκες έπεσαν, ο Παπανδρέου αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του για τον τρόπο λειτουργίας του Κράτους σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός και πολίτες καλούνται σε διάστημα τριών εικοσιτετραώρων μέχρι τις εκλογές να δουν την πραγματικότητα κατάματα.

Στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε , κατά την οποία το σύνολο σχεδόν των ερωτήσεων που του ετέθησαν είχαν έτοιμες απαντήσεις (!), ο Παπανδρέου εξήγγειλε ότι θα φέρει ξένους οικονομολόγους, «προσωπικές μου γνωριμίες», να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας, την περιουσία των δημόσιων ταμείων.

Είπε μάλιστα ότι θα δημιουργήσει αυτόνομο υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα εποπτεύει ο ίδιος προσωπικά παρέα με τους «οικονομολόγους του εξωτερικού» για το ποιόν και την προέλευση των οποίων δεν ανέφερε το παραμικρό.

Οι ανακοινώσεις αυτές προκαλούν ευθέως σοβαρά ερωτήματα και θέτουν ζητήματα υψίστης εθνικής ασφαλείας και προστασίας του δημόσιου πλούτου καθώς οι «ξένοι οικονομολόγοι» δεν μπορούν να κριθούν ούτε και να ελεγχθούν για τη συμπεριφορά τους, ενώ θα αποκτήσουν γνώση της περιουσιακής βάσης του Ελληνικού Δημοσίου και άρα θα μπορούν να το «καθοδηγήσουν» ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και κυρίως τα συμφέροντα των κρατών από όπου προέρχονται.

Όσες φορές στο παρελθόν εισήλθαν ξένοι στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας το Κράτος ζημιώθηκε σημαντικά, όπως συνέβη πριν από δέκα χρόνια όταν η τότε κυβέρνηση Σημίτη ανέθεσε τη διοίκηση της κρατικής Ολυμπιακής σε στέλεχος της
British Airways και δεκατέσσερις μήνες μετά πήρε πίσω την εταιρεία φορτωμένη με πολλά περισσότερα χρέη και λιγότερες θέσεις στα διεθνή αεροδρόμια.

Διαβάστε περισσότερα στην προηγούμενη ανάρτηση μας, εδώ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: