Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Περίπτωση Ολυμπιακή. Οι συνδικαλιστές πού έφεραν τόν Γιώργο στή ηγεσία τού ΠΑΣΟΚ τήν θέλουν πίσω.

Οταν στίς εσωκομματικές εκλογές ο Γιώργος χρίσθηκε πρόεδρος αυτό δέν έγινε χωρίς υποθήκες.

Ο Γιώργος ήταν προγραμμένος.

Γιά να γυρίσει το παιγνίδι (εκτός τών άλλων) αναγκάσθηκε να στηριχθεί σέ συγκεκριμένα συστήματα εξουσίας.. Θά πρέπει να αναρωτηθούμε (και σιγά σιγά απο εδώ θα το κάνουμε) κατά πόσο το σύστημα τού Γιώργου πού πάντα ήταν αδύναμο καί χωρίς προσβάσεις μπορεί να κυβερνήσει μόνο του.
Στή περίπτωση τής Ολυμπιακης έχουμε μιά κλασσική περίπτωση όπου αξίζει να αναρωτηθούμε άν οι ιδέες περί συμμετοχής τού κράτους στήν ιδιωτικοποιημένη πλέον εταιρεία είναι πραγματικά απόψεις τού ίδιου τού αρχηγού τού ΠΑΣΟΚ ή άν αυτές οι ιδέες αποτελούν ουσιαστική απόδειξη ότι το σύστημα τού Γιώργου είναι αδύναμο μέσα στό ίδιο του το κόμμα....
Θά πρέπει βεβαια να αναρωτηθούμε και γενικότερα με ποιά πραγματικά συστήματα εξουσίας στη χώρα σκοπεύει να συμμαχήσει το (αδύναμο) σύστημα Παπανδρέου...
Δείτε τίς λεπτομέρειες τής περίπτωση Ολυμπιακή...
Συγκεκριμένα:

Ο κ. Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα (06.09.09) είπε πως «θα πορευτούμε, εξαντλώντας κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτίωσης των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.»

Ο πρώην υπουργός κ. Π. Ευθυμίου είπε (04.09.09) πως «στην Ολυμπιακή θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση που θα βάλει και το δημόσιο ως κομμάτι του Εθνικού Αερομεταφορέα».

Το ΠΑΣΟΚ θέλει μία κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία την οποία θα πληρώνουν οι πολίτες, όπως δηλαδή πριν την αποκρατικοποίησή της.

Τότε, που η Ολυμπιακή κόστιζε σε κάθε πολίτη της χώρας 1 εκατομμύριο € την ημέρα. Την Ολυμπιακή των ελλειμμάτων και των ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Σήμερα με την συμφωνία που έχει κάνει η ΝΔ εισπράττουμε 150 εκατομμύρια € το χρόνο και λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικού δικαίου.

Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής απελευθερώνει για τον Έλληνα πολίτη πόρους που υπερβαίνουν τα 500 εκατομμύρια € κάθε χρόνο.

Δηλαδή:

· το μισό κόστος της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης.

· το κόστος κατασκευής 400 σχολείων σε όλη την Ελλάδα ή 10 μεγάλων Νομαρχιακών Νοσοκομείων.

· σχεδόν τρεις φορές τα κονδύλια που δόθηκαν το 2008 για να καλυφθεί η αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ.

· το διπλάσιο από τον προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης του ΕΣΠΑ για την αγορά εξοπλισμού από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

· το υπερδιπλάσιο από τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος ΕΠΙΧΕΙΡΩ για την στήριξη των επιχειρήσεων.

· ολόκληρο το ποσό του προγράμματος αποζημίωσης του αγροτικού εισοδήματος.

Πως όμως το ΠΑΣΟΚ προβλέπει στο πρόγραμμα του να χρηματοδοτήσει την επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής και τα τεράστια χρέη που αυτή θα σωρεύσει;

Η απάντηση είναι απλή. Για να χρηματοδοτηθεί η επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής χρειάζονται επιπλέον δάνεια για το Ελληνικό το Ελληνικό κράτος ή πρόσθετοι φόροι. Για άλλη μία φορά το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ θα ρίξει τα βάρη στον πολίτη.

Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει στην ατζέντα το αποτυχημένο μοντέλο της δεκαετίας του ’80, δηλαδή να δανειστούμε και να φορολογήσουμε για να κρατικοποιήσουμε και να διογκώσουμε το δημόσιο χρέος και το κρατικό έλλειμμα. Πριν από 30 χρόνια μπορεί να ήταν μόνο αποτυχημένο, τρεις δεκαετίες αργότερα είναι αναχρονιστικό, ανεύθυνο και επικίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: