Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Αναχωρεί την Τρίτη για τις ΗΠΑ ο Γιώργος Παπανδρέου

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί την Τρίτη το βράδυ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Θα δώσει το παρόν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Το ταξίδι του Γιώργου ανατρέπει τους σχεδιασμούς που υπήρχαν σχετικά με το de bate Καραμανλή - Παπανδρέου, το οποίο αναμένονταν να πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη.

Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην Αθήνα την Πέμπτη το βράδυ απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο της διπλής τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο πολιτικών αρχηγών.

Στην Ιπποκράτους -έστω και με καθυστέρηση- κατάλαβαν ότι θα έπρεπε να αποφύγουν το de bate.

Και, τον βρήκαν!


1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2009


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ., κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον ορισμό συζήτησης των Πολιτικών Αρχηγών, ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε:


«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να γίνουν οι συζητήσεις με όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Ακόμα περισσότερο, θέλουμε τις συζητήσεις μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου. Πρόταση που και δημόσια είχε διατυπώσει ο Πρωθυπουργός, ήδη από την ΔΕΘ.

Στο διακομματικό διάλογο για τη διοργάνωσή τους, εμείς, η Ν.Δ., προσήλθαμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μόνη προτεραιότητά μας είναι η διεξαγωγή πραγματικά ενός ουσιαστικού διαλόγου για την ενημέρωση όλων των Ελλήνων πολιτών.

Η σημερινή επιστολή του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι στις διαβουλεύσεις αυτές το ΠΑΣΟΚ δεν προσέρχεται με διάθεση συνεννόησης.

Προσέρχεται με εκβιαστικά διλήμματα “ή θα γίνει ό,τι θέλω εγώ ή δεν θα γίνει τίποτα”.

Η επιστολή του εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει τους φόβους και τις υποψίες που από πολύ νωρίς είχαμε και δημοσίως εκφράσει.

Δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας όρους, διαδικαστικά τερτίπια και διάφορες ανακριβείς προφάσεις, έστρωνε το χαλί της υπαναχώρησης. Της άτακτης υποχώρησης από την αναμέτρηση Καραμανλή – Παπανδρέου.

Φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων κρυπτόμενος.

Η ειλικρινής πρόθεση και διάθεση για πραγματοποίηση τηλεοπτικού διαλόγου, δεν διατυπώνεται με εκβιαστικά διλήμματα του τύπου: “ή τότε, και με αυτό τον τρόπο ή τίποτε”.

Επιτυγχάνεται με συνεννόηση και διάλογο, στον οποίο καλούμε άμεσα τον Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ - ακόμα και σήμερα το βράδυ.

Δηλώνουμε από τώρα ότι αποδεχόμαστε τις ημερομηνίες τις οποίες προτείνει, παρά το γεγονός ότι εμείς είχαμε προτείνει 3 διαφορετικές ημερομηνίες, που απέρριψε το ΠΑΣΟΚ.

Καμία άλλη εκδήλωση ή προεκλογική υποχρέωση δεν είναι σημαντικότερη, δεν μπορεί να είναι σημαντικότερη και δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών με απευθείας διάλογο».