Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Συστράτευση και συσπείρωση

Μήνυμα συστράτευσης και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στα Μέγαρα.

Κάλεσε στις
4 Οκτωβρίου να μη λείψει κανένας, σημειώνοντας πως αυτή είναι η κρίσιμη παράμετρος της
νίκης.

«Στο
δρόμο της μάχης για το κοινό καλό, προχωρούμε όλοι μαζί. Με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Η συστράτευση προχωρά. Η συσπείρωση εντείνεται», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του για τη νίκη.

«
Η νίκη είναι στα χέρια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η χώρα βρίσκεται τώρα σε κρίσιμη καμπή της πορείας της. Την κρισιμότερη στη νεότερη ιστορία της» και ότι «οι περιστάσεις απαιτούν δύσκολες αποφάσεις».


«Περιθώρια για πειραματισμούς δεν υπάρχουν. Περιθώρια ολιγωρίας δεν συγχωρούνται. Είναι ανάγκη να πάρουμε -τώρα, όχι αύριο- όλα τα αναγκαία μέτρα. Να μην αφήσουμε τη Χώρα να εγκλωβιστεί σε περιπέτειες. Αν πιστέψουμε ότι με ευχάριστες συνταγές αντιμετωπίζονται δύσκολες καταστάσεις, οι συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες για όλους», τόνισε.


Έθεσε δε εκ νέου το δίλημμα μεταξύ υπευθυνότητας και ανευθυνότητας. Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες, σημείωσε ο κ. Καραμανλής. «Από τη μια ένα συγκεκριμένο εφαρμόσιμο πρόγραμμα που οδηγεί, από το 2011, σε μια δυναμική ανάκαμψη. Από την άλλη οι γενικολογίες, που δεν έχουν καμιά σχέση με καμιά σοβαρή οικονομική πρόταση», ανέφερε.



«Από τη μια είναι οι πολιτικές ευθύνης. Συγκεκριμένες σε περιεχόμενο και χρόνο. Από την άλλη οι νεφελώδεις τοποθετήσεις, που αλλάζουν από ώρα σε ώρα», πρόσθεσε.



Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και πάλι στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το ότι διαστρεβλώνει τα πράγματα και κατασκευάζει πλασματικές εικόνες. «Επιδίδονται σε αοριστολογίες, μοιράζουν ακάλυπτες υποσχέσεις, προτείνουν επικίνδυνες συνταγές» ανέφερε.



Yπενθύμισε ακόμη ότι το χρέος του 1981 ήταν κάτω από τα 2 δισ. ευρώ και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το παρέδωσαν το 2004 εκατό φορές πιο πάνω. Επεσήμανε ότι η ανεργία σήμερα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2004 και πως αυτό «δεν μπορεί να το προσπερνά το ΠΑΣΟΚ, δεν το συμφέρει βέβαια, είναι όμως η αλήθεια».



Υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί να ξεχνά πως μέχρι να ξεσπάσει η κρίση είχαμε βελτίωση σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, σταθερή μείωση της ανεργίας, χειροπιαστά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία. Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ ότι σε όλη εκείνη την περίοδο αντιδρούσε με ένα όχι σε όλα και έκανε πως δεν έβλεπε καμία κρίση, με τον ισχυρισμό ότι όλα ήταν πρόφαση και άλλοθι της κυβέρνησης.



Απευθυνόμενος τέλος στους ψηφοφόρους της ΝΔ που στις ευρωεκλογές είτε επέλεξαν στάση αποχής, είτε κατέληξαν σε ψήφο διαμαρτυρίας, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις και τόνισε ότι πάνω από όλα είναι το συμφέρον του τόπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: