Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Αλήθεια ή λαϊκισμός;

Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες του στον τομέας της οικονομίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε ομογενείς στις Βρυξέλλες.

Αφού κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως
μοιράζει παντού ανεδαφικές υποσχέσεις, τόνισε:

«Θέλω να σας μιλήσω πολύ
ανοιχτά. Σ' αυτές τις εκλογές, η επιλογή είναι ανάμεσα στην αλήθεια
και το λαϊκισμό. Ανάμεσα στην υπευθυνότητα και στην ανευθυνότητα».


Επανέλαβε ακόμη πως ο λαϊκισμός και η μετάθεση των λύσεων σε κάποιο μακρινό μέλλον, οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά πως οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτες πολιτικές, έκτακτα μέτρα και δύσκολες αποφάσεις.



Ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε Σκόπια και Τουρκία. Αφού σημείωσε για πολλοστή φορά πως η Ελλάδα θέλει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους τους γειτονικούς λαούς, τόνισε, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ, πως οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς. «Ανιστόρητες κραυγές από εθνικιστικές ηγεσίες των γειτόνων μας δεν μπορούν να περάσουν και δεν θα περάσουν» συμπλήρωσε.


Για την Αγκυρα επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας μας: «πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη».


Καταλήγοντας, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για μια «σημαντική εκκρεμότητα» για τον Ελληνισμό της διασποράς, αναφερόμενος στην κατοχύρωση δικαιώματος ψήφου των ομογενών και άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στο θέμα: «Ενώ επί της αρχής δήλωναν σύμφωνοι, τελικά υποχώρησαν. Δεσμεύομαι ότι τη μάχη αυτή, δεν θα την εγκαταλείψω. Θα συνεχίσω την προσπάθεια μέχρις ότου να γίνει πραγματικότητα το δίκαιο αίτημά σας».


Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες της διασποράς να ψηφίσουν στις 4 Οκτωβρίου στην Ελλάδα και να πάρουν ενεργή θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: