Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν έρχεται και πανηγυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ!


Άσχημα τα μαντάτα από τη Γερμανία καθώς το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε τη μη έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη χώρα μας.

Ο
εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημέρωσε το μεσημέρι τον υπουργό Δικαιοσύνης για την απόφαση της γερμανικής δικαστικής αρχής κι αυτό σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες στη χώρα μας , θα παραμείνει στις φυλακές Στάλενσχαϊμ για λίγους μήνες ακόμη και μετά θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

«
Χειρότερα δεν γινόταν» ήταν η απάντηση ανώτατου δικαστικού λειτουργού όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ο
Ι. Τέντες φαίνεται πως είχε καταλάβει τη δυσμενή τροπή που έπαιρναν τα πράγματα γι΄ αυτό στις αρχές της εβδομάδας έσπευσε να προβεί στην αντικατάσταση του ανακριτή Ζαγοριανού και τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή στην υπόθεση.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί εκτός των άλλων και το
τέλος των φημών και των πληροφοριών που διακινούνταν όλο αυτό το διάστημα σε βάρος πολιτικών προσώπων για σχέσεις παράνομης συναλλαγής τους με τον κατηγορούμενο.

Σε ιδιαίτερα
δύσκολη θέση ευρίσκεται και ο ανακριτής Ζαγοριανός ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων και ενδεχομένως, αν αποδειχτεί ότι ενήργησε «χειραγωγούμενος», θα του ασκηθούν εκτός από πειθαρχικές και ποινικές διώξεις.

Σε πολιτικό επίπεδο, το
ΠΑΣΟΚ αναμένεται ότι θα κορυφώσει τους τόνους της κριτικής σε βάρος της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: