Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Μόνο ο ίδιος γνωρίζει και έχει μπροστά του όλη την εικόνα !


Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό πριν λίγες ώρες εξήγγειλε πρόωρες εκλογές προκειμένου, όπως είπε, να αντιμετωπιστούν από μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η διεθνής κρίση.

Ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και τόνισε ότι πρέπει στα δύο επόμενα δύσκολα και κρίσιμα χρόνια, να παρθούν σημαντικές αποφάσεις τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από την κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την απόφασή του αυτή ως πράξη ευθύνης και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα των πολιτών. Τόνισε ότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠαΣοΚ λέγοντας ότι προκαλεί με την άρνησή του να ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, η οποία όπως είπε είναι ότι χειρότερο για τον τόπο και την οικονομία.

Μπορεί πολλοί να διαφωνούν με την απόφαση του. Η αλήθεια όμως είναι ότι την πλήρη εικόνα των όσων διαδραματίζονται «εντός, εκτός και επί τα αυτά» την είχε ΜΟΝΟ ο πρωθυπουργός.
Πήρε πράγματι μια δύσκολη απόφαση που απαιτεί γενναιότητα και πολιτική υπευθυνότητα. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί.

Θα μπορούσε να περιμένει, να κάνει (όπως το ΠΑΣΟΚ έχει πράξει επανειλημμένα) μερικές δεκάδες χιλιάδες διορισμούς και να «μαζέψει» την κατάσταση.
Θα μπορούσε ακόμα να αφήσει το ΠαΣοΚ να χρεωθεί την προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε μερικούς μήνες με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να καταδείξει ποιος είναι υπεύθυνος για την πολιτική ανωμαλία που πιθανόν να προέκυπτε.

Όμως, επέλεξε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον ,αφού το ξανατονίζω, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης. Όλοι οι υπόλοιποι έχουμε γνώση ΜΟΝΟ ορισμένων τεμαχίων της τελικής εικόνας του παζλ.

Επέλεξε να δώσει αυτή τη μάχη του, ενάντια σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους. Με την κίνηση του, τους αφαιρεί το τακτικό πλεονέκτημα τους. Οι θλιβεροί Ουγκιανοί Θερναδιέροι, εκβιαστές όλων μας, ήδη ανησυχούν.
Απομένει η βούληση του ελληνικού λαού και αυτή η σημερινή ανησυχία να μετατραπεί σε αυριανό τρόμο.

Συγχρόνως ο Κώστας Καραμανλής διάλεξε μια μάχη πολιτικής επιβίωσης, ανάμεσα σε ανθρώπους που δήθεν τον στηρίζουν, αλλά στην ουσία τον υπονομεύουν. Αυτή η απόφασή του δεν υπακούει σε κανένα «πολιτικό ορθολογισμό».

Προσωπικά δεν θυμάμαι κάποιον πρωθυπουργό να έχει δώσει την πολιτική μάχη υπό τόσο αντίξοες συνθήκες. Και μάλιστα να έχει πάρει ο ΙΔΙΟΣ αυτή την απόφαση.
Υπό αυτό λοιπόν το πρίσμα η απόφαση του είναι ξεχωριστή.
Είναι δείγμα πραγματικού πολιτικού ηγέτη και πράξη
«πολιτικού πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: