Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Σύντροφε Γιώργο...

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Ιπποκράτους. Εκεί που ανέξοδα έβγαιναν και εξαπέλυαν μύδρους κατά της κυβέρνησης και ειδικά του Καραμανλή για έλλειψη σχεδίου και πολιτικής, ανασκουμπώθηκαν και προσπαθούν να φτιάξουν ένα υποτυπώδες πλάνο για να παρουσιάσουν σαν πρόγραμμα.



Γιατί κακά τα ψέματα πρόγραμμα δεν υπάρχει. Αοριστολογίες και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών, που το μόνο που προάγουν είναι η σύγχυση και η αγωνία. Από τη μια πλευρά δηλώνουν ότι θα φορολογήσουν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, θα περικόψουν τις δημόσιες δαπάνες και θα καταστείλουν τη φοροδιαφυγή με σκληρά μέτρα, από την άλλη δηλώνουν ότι θα παραγραφούν τα χρέη μας προς τις τράπεζες και οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από σημαίνοντα στελέχη όπως Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης Κατσέλη Χρυσοχοίδης κα.



Η αγωνία τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για την παρουσίαση ενός διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης από εκείνο που παρουσίασε ο Καραμανλής στην συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ. Εκεί ο Καραμανλής είπε όλη την αλήθεια, παρουσίασε την πολιτική σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που αποτελούν μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση Άλλωστε αυτό μας επιβάλλει πλέον και ο Αλμούνια.



Τώρα, τι είδους πρόγραμμα θα μας παρουσιάσουν, Κύριος είδεν...



Εκείνο πάντως που όλοι παρατηρήσαμε είναι ότι στις αοριστολογίες που εξακολουθεί να εκτοξεύει ο Γιώργος, δεν υπάρχει πλέον η "πράσινη ανάπτυξη". Ο πυλώνας της πολιτικής του που τόσο μας πρόβαλαν τα κανάλια, πήγε περίπατο. Ο μόνος που παραμένει απαθής και άπραγος είναι ο Βενιζέλος. Ξέρει πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Γνωρίζει καλά τον αντίπαλο και τον περιμένει στη γωνία. Γιατί είναι από τους λίγους στο ΠΑΣΟΚ που είδε και την φάκα και όχι μόνο το τυράκι.



Σύντροφε Γιώργο σου έχω ξαναγράψει ότι είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Θα σου θυμίσω ότι στο διάστημα που σε είχαν κρύψει και δεν έκανες δηλώσεις οι δημοσκοπήσεις σε ανέδειξαν καταλληλότερο. Τώρα που μιλάς ακατάπαυστα έπεσες πάλι δεύτερος. Μη σε συνεπαίρνει η προοπτική της νίκης στις εκλογές και ζητάς μονομαχία με τον Καραμανλή.



Θα πέσεις πάλι τρίτος μετά τον κανένα.


Δεν μπορείς να τα βάλεις με τον Κώστα.

Σου την έστησε και την πάτησες.

Από κυνηγός κατάντησες θήραμα.

Κρέμεσαι πλέον από τις διαθέσεις του στις προεδρικές εκλογές.

Σου αναγνωρίζω το θεμιτό δικαίωμα να θέλεις την καρέκλα του πρωθυπουργού. Πρόσεξε όμως γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να την έχεις για κανένα εξάμηνο.

Και σε αυτή την περίπτωση θα εκπληρωθεί η προφητεία που λέει ότι

ένας Παπανδρέου έφτιαξε το κόμμα, ένας Παπανδρέου θα το διαλύσει…


ΑΚΡΑΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: