Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

"Φτερό στον άνεμο" το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ

Φτερό στον άνεμο έγινε το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ πριν καλά - καλά περάσουν 24 ώρες από τις υποσχέσεις του Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

Ο επίτροπος
Αλμούνια, προφανώς πιεζόμενος από τους εταίρους του που άκουγαν περί ελλείμματος 8% και
9% στην Ελλάδα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εθνικές εκλογές θα πρέπει να έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση του Ελλείμματος το οποίο έως τον Δεκέμβριο θα πρέπει να διαμορφωθεί στο 3,7% από 7% που είναι σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή τινάζει στον
αέρα την παροχολογία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και τούτο γιατί όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί είναι αναγκασμένη να λάβει μέτρα σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων.
Με δεδομένο ότι το κόστος των
παροχών του
ΠΑΣΟΚ ανέρχεται, σύμφωνα με την επίσημη σημερινή ανακοίνωση του Παπακωνσταντίνου, στα 1ο,3 δις ευρώ, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτευχθεί μείωση του Ελλείμματος αλλά μεγάλη αύξηση.


Παράλληλα οι εξαγγελίες του
Παπανδρέου ότι θα καλύψει το Έλλειμμα με λεφτά από τη φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών, είναι πέρα για πέρα ανεδαφικές καθώς

α)
όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη διαπραγμάτευση με την Εκκλησία και άρα δεν μπορεί από ΄κει να εισπραχθούν φόροι μέχρι το τέλος του έτους και

β) από τα 31 δις ευρώ των ανείσπρακτων οφειλών, τα 20 δις ευρώ προέρχονται από πτωχευμένες εταιρείες και επιχειρηματίες και τα υπόλοιπα από προβληματικές ΔΕΚΟ οι οποίες ούτως ή άλλως δανείζονται και χρηματοδοτούνται από το κράτος για να πληρώσουν τα τρέχοντα έξοδά τους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Ισπανός
Αλμούνια είναι σοσιαλιστής ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: