Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη


Αυτή τη στιγμή, όπως μας ενημερώνουν από την Αλεξανδρούπολη συνεργάτες μας, ο Καραμανλής μιλάει σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, με πάθος και παλμό.

Η συγκέντρωση είναι εμφανώς κατά πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Γ. Παπανδρέου. Είναι πλέον εμφανές ότι ο κόσμος της ΝΔ επιστρέφει στον προεκλογικό αγώνα αποφασισμένος για δυνατή παρουσία και ανατροπή των προγνωστικών.

Το ηθικό ανεβαίνει κατακόρυφα!



Οι ανάγκες που δημιουργούνται απ’ όλα αυτά -την κρίση, τα χρέη, τις παθογένειες του χτες- είναι μεγάλες και πιεστικές. Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων. Δεν νοούνται πειραματισμοί. Και όμως! Απέναντι σ’ όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο, καμία καθαρή θέση. Μιλάει με υπονοούμενα. Και ένα από τα υπονοούμενα αυτά είναι σαφές: Αύξηση των φόρων.
Ο Αρχηγός του εξαγγέλλει «ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα».
Είναι μια ξεκάθαρη φορολογική απειλή: Σημαίνει αύξηση των φόρων στα νοικοκυριά. Αυξημένη επιβάρυνση σε ιδιοκτήτες και μετόχους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον φορολόγηση για τους αγρότες. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών. Και ανάμεσα στις φοροαπαλλαγές είναι επιδόματα σε ανέργους, σε πολύτεκνες μητέρες, σε νοικοκυριά ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Πώς, λοιπόν, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ισχυρίζεται ότι δεν θα επιβαρυνθούν τα μεσαία εισοδήματα;
Γιατί δεν λέει ποιά θεωρεί μεσαία εισοδήματα;
Γιατί σιωπά;

Προφάσεις για, δήθεν, συνδυασμό των αγωγών με 'ζώνες ευρυζωνικότητας' δεν ακούγονται σοβαρές.
Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Οι ισχυρισμοί του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία -ότι, τάχα, κατοχυρώνει μόνο τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς- είναι παντελώς αυθαίρετοι.
Η αμφισβήτησή του βλάπτει την πολιτική που βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδος.
Όποιοι και να ενοχλούνται.
Γι' αυτό η στάση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει σε όλους τους πολίτες καθαρές απαντήσεις.

Διαστάσεις εθνικής υπόθεσης έδωσε στην «πολιτική των αγωγών» ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση στο θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζοντάς την «ακατανόητη».



Αναφερόμενος στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες που πέτυχε η Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο από αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε «σημαντικές κατακτήσεις για τον Έβρο»:
Τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας και
τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.


Περιγράφοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης είπε ότι το έργο θα γίνει με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και παραγωγικών δυνάμεων, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ τα ετήσια έσοδα περίπου 35 εκατ. δολαρίων το χρόνο θα μένουν στη Θράκη.

«Προφάσεις για, δήθεν, συνδυασμό των αγωγών με 'ζώνες ευρυζωνικότητας' δεν ακούγονται σοβαρές. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι ισχυρισμοί του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία -ότι, τάχα, κατοχυρώνει μόνο τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς- είναι παντελώς αυθαίρετοι.
Η αμφισβήτησή του βλάπτει την πολιτική που βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδος.
Όποιοι και να ενοχλούνται.
Γι' αυτό η στάση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει σε όλους τους πολίτες καθαρές απαντήσεις» είπε ο κ. Καραμανλής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: