Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Φοροθύελα από τον Παπανδρέου..

papadreou.simees_Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην ΔΕΘ αναφέρθηκε κυρίως στα οικονομικά της χώρας και δρόσισε όλους εκείνους που ονειρευότανε να αναπτύξουν κάποια επιχείρηση στην Ελλάδα.


Είπε ότι θα φορολογήσει τα κέρδη των επιχειρήσεων, όπως γίνεται τώρα, άρα με 25% και τα κέρδη θα διανέμονται υποχρεωτικά, αφού θα φορολογείται ο τζίρος που δεν πάει σε επενδύσεις, άρα τα κέρδη. Τα κέρδη λοιπόν θα διανέμονται υποχρεωτικά και άμεσα και θα φορολογούνται με την κλίμακα, άρα με 40%, αφού αν δεν διανεμηθούν θα φορολογηθούν ούτως ή άλλως. Άρα ο φόρος θα είναι 25% συν 15% σύνολο 40% αντί για 25% που είναι σήμερα, σε αντίθεση με την Κύπρο και την Βουλγαρία που έχουν φόρο 10% για όλους.


Δεν διευκρίνησε αν με τον όρο εταιρείες, ενοούσε και τις ΕΠΕ. Ελπίζουμε να το ακούσουμε στην συνέντευξη τύπου.


Αν πράγματι εφαρμοστεί αυτή η φοροεπιδρομή, η οποία ανακοινώθηκε και για τα υποκαταστήματα των πολυεθνικών, τότε θα πρέπει να περιμένουμε την φυγή στο εξωτερικό και των τελευταίων εταιρειών και στρατιές πραγματικών και όχι γιαλαντζί ανέργων να κατακλύζουν την Ελλάδα. ενώ ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας θα λύσει δια παντός το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα του.


Οι αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, που ανακοίνωσε, δεν συγκίνησαν κανέναν, αφού ο πληθωρισμός είναι ανύπαρκτος και κάτω από 1%, άρα μπορεί να δωθούν αυξήσεις της τάξεως του 1%.


Θα καταργήσει και τον φόρο ακίνητης περιουσίας και θα επαναφέρει το παλιό σύστημα που σίγουρα ήταν χειρότερο αφού χιλιάδες οικογένειες δεν είχαν να πληρώσουν για τις κληρονομιές τους.


Τα θετικά σημεία των ανακοινώσεών του ήταν η κατάργηση της γάγγραινας του κώδικα βιβλίων και στοιχείων και η προσπάθεια είσπραξης των ανείσπραχτων φόρων και του ανύσπραχτου ΦΠΑ. Το θέμα είναι ότι θα την πληρώσουν οι μικροοφειλέτες για μια ακόμη φορά.


Αυτά ήταν και τα μόνα συγγεκριμένα που ακούσαμε αφού στον τομέα υγείας και παιδείας ανφέρθηκε με γενικότητες. Δεσμεύτηκε επίσης να δίνονται οι συντάξεις το πολύ σε τρεις μήνες και όχι σε ένα περίπου χρόνο, όπως τώρα.


Kontari

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί οι φανατικοί πρασινοφρουροί να είναι μετριότατης νοημοσύνης φανατικά ανθρωπάκια αλλά, αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι να προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να μας αποδείξουν ότι ο Γιωργάκης, εκτός από αργόστροφος και υποκριτής σαρδαμάκιας, έχει και ρεύμα νίκης.
Ο λαός την αισθάνεται την κοροϊδία που του έχουν στήσει οι επιχειρηματίες που ελέγχουν τα κανάλια.
Όσα μαϊμού γκάλοπ και να βγάζει ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος και ο Λαμπράκης, ο Γιωργάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός, για ένα απλό λόγο.
Δεν είναι πια δεκαετία του 80.
Ο κόσμος έχει μάθει να ξεχωρίζει τους αληθινούς πολιτικούς από τους ψεύτες.
Έχει μάθει να ξεχωρίζει τις πραγματικές λύσεις από τις κούφιες αερολογίες.
Έχει καταλάβει γιατί δεν μας έχει παρουσιάσει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για την παγκόσμια κρίση ο Γιωργάκης, γιατί απλά δεν υπάρχει.
Έχει καταλάβει ότι εάν αρχίσουν πάλι τους μαρξιστικούς αυτοσχεδιασμούς τους, όχι μόνο δεν θα ξεχρεωθούμε ποτέ αλλά οι μισοί Έλληνες θα μείνουμε άνεργοι.
Τέλος, έχει καταλάβει τί παίζεται από τους Αμερικανούς σε βάρος της Μακεδονίας μας, σε βάρος του Κυπριακού και σε βάρος των σχέσεών μας με τη Ρωσία και την Κίνα.
Με αρνητικό πρωταγωνιστή βέβαια το γιό της κυρίας τσάντ.
Ξέρετε ποιόν, αυτόν με τα πλαστικά χαμόγελα και τις ατέλειωτες χειραψίες σε ότι περπατάει, κολυμπάει και πετάει.
American style, όπως ο ίδιος.
Υπάρχει όμως και η αχίλλειος πτέρνα στο αμερικάνικο σενάριο, που είναι η ίδια η υπόθεση στην οποία βασίζεται.
Ότι οι Έλληνες είναι αμερικανάκια.
Think again.