Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

«Μαζική μεταφορά» ψηφοφόρων από την Τουρκία στη Θράκη στις εκλογές…για τους υποψηφίους του ΠαΣοΚ

Γράφει το skeptomenos-gr.blogspot.com: «Ο λόγος για τα φερέφωνα του τουρκικού προξενείου στη Δυτική Θράκη, που οργανώνουν ταξίδια «ετεροδημοτών» στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, ώστε να υποστηριχθούν οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι.


Σε δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας «Birlik», η οποία εκδίδεται στην Κομοτηνή, αναφέρονται τα κάτωθι:
«Οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης, που διαμένουν στην Τουρκία, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις Εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Οκτωβρίου 2009 στην Ελλάδα.



Ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης των Τούρκων Δυτικής Θράκης» ανακοίνωσε ότι, για όσους επιθυμούν, στις 2 Οκτωβρίου 2009 θα αναχωρήσουν από τη Σμύρνη για την Ελλάδα λεωφορεία. Οι «Τούρκοι» καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να εισέλθουν στο κοινοβούλιο εκπρόσωποί τους και στην κυβέρνηση ένας υπουργός»…



Μάλιστα, στο «ρεπορτάζ» φιλοξενούνται και δηλώσεις του επικεφαλής του παραρτήματος του εν λόγω «Συλλόγου» στη Σμύρνη, Aydin Ozcan, ο οποίος επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό, «οι ψήφοι των συμπολιτών μας να χρησιμοποιηθούν υπέρ των «Τούρκων» υποψηφίων, προκειμένου να επιλυθούν το συντομότερο τα προβλήματα των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης».



Ο ίδιος τύπος, αφού επισημαίνει ότι αναμένεται η εκλογή «Τούρκων» βουλευτών, τονίζει ότι στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, οι ψήφοι των «Τούρκων» θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στο σχηματισμό της κυβέρνησης (σ. σ. θέλουν να καταστούν ρυθμιστές) και ενδέχεται να τους δοθεί και ένα… υπουργείο!
Θέλουν υπουργείο(!), γιατί…
Και πετάει και τη βλακεία του ο Ozcan: το γεγονός αυτό (σ. σ. δηλαδή η υπουργοποίηση μουσουλμάνου) θα ενισχύσει την ελληνοτουρκική φιλία, θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο και ενδέχεται να διευκολύνει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ!



Και είπε και άλλα «χαριτωμένα»: «Οι αρμόδιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα ενημερώσουν τους συμπολίτες μας και θα τους κατευθύνουν σ’ ό,τι αφορά στις υποψηφιότητες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μαντατζί και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Τέλος, μας πληροφορεί ότι στην Τουρκία υπάρχουν 20.000-30.000 ψηφοφόροι, εκ των οποίων μόνον οι 10.000 θα μεταβούν στην Ελλάδα»…


πηγή


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ.ΕΙΔΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΛΙΝΤΕΡΙΔΗ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΛΛΑ:
TI ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΑΡΑΙΝΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΥΣ "ΒΟΛΕΥΤΕΣ" ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ?

Stathis είπε...

Ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του!
Ορισμένοι μεγαλώσαμε στην περίοδο της μεταπολίτευσης και πιστέυαμε ότι η ΕΟΚ τότε και ΕΕ σήμερα, θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο παγκοσμίως!
Ανάμεσα στις ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, ως ισορροπιστική δύναμη!
Η Ευρώπη δεν έκανε και δεν κάνει τίποτα...
Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που αντέδρασε, στα σχέδια των ΗΠΑ, ήταν ο Καραμανλής!
Αυτά πληρώνει σήμερα!
Σκεφθείτε τι θα γινόνταν, άν αρχηγός κόμματος 10 μέρες πριν τις εκλογές μας, πήγαινε στις ΗΠΑ. Θα είχε καεί η χώρα...
Το πρόβλημα είναι οτι όχι ορισμένοι βουλευτές είναι "Αμερικανόδουλοι", αλλά κόμματα ολόκληρα...