Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Λεπτοί χειρισμοί για τρομοκρατία

Πολύ προσεκτικοί οι χειρισμοί του Χρήστου Μαρκογιαννάκη αυτές τις ώρες, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι τέσσερις συλληφθέντες στη γιάφκα του Χαλανδρίου και ένα ακόμη πρόσωπο που συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες στο Γαλάτσι, έχουν σχέση με δύο μέλη του εκτελεστικού βραχίονα της Σέχτας Επαναστατών και ενδεχομένως και του Επαναστατικού Αγώνα.


Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει ζητήσει από τους επιτελείς της Αστυνομίας να κρατήσουν
πολύ χαμηλούς τόνους, ειδικά στο επίπεδο της διάδοσης πληροφοριών για τα ευρήματα στη γιάφκα του Χαλανδρίου καθώς μεταξύ των στοιχείων που έχουν βρεθεί είναι και ένα καρτοκινητό τηλέφωνο από το οποίο οι νεαροί τρομοκράτες επικοινωνούσαν με μέλη άλλων οργανώσεων.
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι καθοριστικά για την πορεία των ερευνών.

Ο Καραμανλής βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με Μαρκογιαννάκη και Παυλόπουλο όπως επίσης και με τον διοικητή της ΕΥΠ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η υπηρεσία του οποίου παρακολούθησε αρχικά τον έναν εκ των συλληφθέντων.


Αν τα πράγματα κυλήσουν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, τότε μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση θα μπορεί να μιλήσει για καίριο πλήγμα κατά της τρομοκρατίας, επισημαίνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών.


Κάτι τέτοιο θα ευνοούσε πολιτικά τον Καραμανλή αφού θα οδηγούσε στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και στην ανακοπή των διαρροών κυρίως προς το ΛΑΟΣ. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία , αναφέρουν στην Κατεχάκη, σημειώνοντας ότι αυτή οφείλεται στον συντονισμό και εκσυγχρονισμό των διωκτικών αρχών.


Θυμίζουν μάλιστα ότι σε αντίθεση με την εξάρθρωση της 17Ν πριν από επτά χρόνια, όταν τυχαία συνελήφθη ο Ξηρός στο λιμάνι του Πειραιά επειδή έσκασε η βόμβα στα χέρια του, τώρα οι συλλήψεις έγιναν μετά από σοβαρές παρακολουθήσεις και επίμονη δουλειά των αστυνομικών και των στελεχών της ΕΥΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: