Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα;

Το δίλημμα υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα έθεσε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την αποψινή ομιλία του σε νέους της ΟΝΝΕΔ σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω. «Η πολιτική μας είναι αναγκαία. Δεν είναι ευχάριστη. Στις δύσκολες ώρες πρέπει να κυριαρχεί η υπευθυνότητα με αναγκαίες αποφάσεις. Εδώ βρίσκεται η διαφορά μας από το ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Καραμανλής, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ πως «προτείνει μόνο ευχάριστα μέτρα και δίνει υποσχέσεις. Δεν έχει οικονομική πολιτική. Η ανευθυνότητα και τα ευχολόγια δεν συνιστούν πολιτική, είναι δημαγωγία και οδηγούν μόνο σε αδιέξοδο».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία συναντώντας πρώτα τους νέους και τις νέες, τους οποίους και κάλεσε να μην λείψουν στις 4 Οκτωβρίου από την κάλπη.


«Διεκδικήστε το μέλλον δείξτε τη δύναμή σας, υψώστε τη φωνή σας» ανέφερε ο κ. Καραμανλής, ζητώντας τους να επικοινωνήσουν το κεντρικό μήνυμα των εκλογών.

Επανέλαβε πως «ακολουθούν δυο δύσκολα χρόνια που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε αγκυλώσεις, να εφαρμοστούν δύσκολες και συγκεκριμένες πολιτικές«. «Τα ευχολόγια δεν πληρώνουν μισθούς, δεν αυξάνουν συντάξεις δεν μειώνουν ελλείμματα. Όλα τα κόμματα να πουν τα πράγματα με το όνομά τους» σημείωσε.


Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ πως «20 χρόνια στην εξουσία δεν τόλμησε καμία από τις αναγκαίες αλλαγές», προσθέτοντας πως «δεν μπορεί οι υπαίτιοι να παριστάνουν τους καταγγέλοντες».


Αναφέρθηκε ακόμη στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την κρίση μέχρι τώρα, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση.

«Δεν υποσχόμαστε θαύματα για την ανεργία, αλλά ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που την πήραν από το 3% και την πήγαν στο 11%. Εμείς πετύχαμε μείωση και σταθεροποίηση, δημιουργήσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, συμπληρώνοντας ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, βαθιές τομές, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων κρίσιμα για οικονομία, απλοποίηση ίδρυσης επιχειρήσεων κ.λπ.


Απευθυνόμενος δε σε όσους απείχαν στις ευρωεκλογές, αφού έκανε αυτοκριτική, τους κάλεσε να σκεφτούν νηφάλια και να ψηφίσουν υπεύθυνα.


«Ας μην βιάζεται κανένας να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών», υπογράμμισε και δεσμεύτηκε να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσουμε μαζί για την Ελλάδα του αύριο», ανέφερε.



Η Ομιλία του κ. Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω


Δεν υπάρχουν σχόλια: