Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ελπίδα της "Ιπποκράτους"...τα μικρά κόμματα


Στην Ιπποκράτους επενδύουν στην ελπίδα ότι ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι δεν θα πάρουν τελικά το εισιτήριο του 3% για να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, πιέζοντας προς τα κάτω το όριο του ποσοστού που θα απαιτείται για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.


Στη
ΝΔ πιστεύουν ότι η ομολογουμένως καλή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο debate μπορεί να «κλειδώσει» την είσοδό του στη Βουλή και να ελπίζει σε ένα 3,7%-4%, ενδεχόμενο που προϋποθέτει ότι κάποιες από τις ψήφους που έχασε προς το ΠΑΣΟΚ θα τις πάρει πάλι πίσω.

Η έκπληξη Χρυσόγελου θεωρούν ότι δημιουργεί μια δυναμική στους Οικολόγους, η οποία βέβαια από μόνη της είναι δύσκολο να εξασφαλίσει την είσοδο στη Βουλή, αλλά αν συνδυαστεί και με «πράσινες» κινήσεις που μπορεί να κάνουν την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, υπάρχουν ελπίδες.


Επίσης, οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης βλέπουν κινητικότητα στις τάξεις των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, ελπίζοντας ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών θα συνετιστεί την τελευταία στιγμή και δεν θα ψηφίσει Καρατζαφέρη.


Το ΚΚΕ είναι η μόνη σταθερά στο εκλογικό πόκερ, αφού το εκλογικό του σώμα θεωρείται «μπετόν», με βάση το 6%. Από κει και πέρα ο Περισσός ποντάρει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, με στοίχημα την τρίτη θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: