Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

«Εμείς εδώ, μείναμε πίσω, χωρίς φωνή, ένας νομός άφωνος. Δεν αξίζει αυτό στη Δράμα, δεν αξίζει αυτό στους Δραμινούς».




Πραγματική κοσμοπλημμύρα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Υπ. Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου.


Μια πραγματικά μοναδική εικόνα περίμενε τον μόνο νέο υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, λίγο πριν ξεκινήσει ο αγιασμός του εκλογικού του κέντρου που βρίσκεται επί της οδού Ηπείρου 39.


Εκατοντάδες φίλοι και πολιτικοί υποστηρικτές του κατέκλυσαν την οδό Ηπείρου σε μία δίχως προηγούμενο συγκέντρωση.


Τον Δημήτρη Κυριαζίδη προλόγισε ο νυν Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) ο οποίος εξήρε τον άνθρωπο, τον αγωνιστή Δημήτρη Κυριαζίδη, προτρέποντας τους παρευρισκομένους να εμπιστευτούν το αναγνωρισμένο ήθος, την κρυστάλλινη εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την ασυμβίβαστη αγωνιστικότητα του.


Στη συνέχεια, παίρνοντας το λόγο ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και ευχαρίστησε το πλήθος των φίλων του που με την προσέλευσή τους εκδήλωσαν την αγάπη τους και την στήριξή τους σε αυτό το νέο ξεκίνημά του.


«Με τα σημερινά εγκαίνια ανοίγουμε μία νέα περίοδο. Δυστυχώς κάποιοι ολίγοι, οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ μας πίκραναν, μας απογοήτευσαν, μας λάβωσαν. Κόντυναν την παράταξή μας!»


Χωρίς να στρογγυλεύει τα λόγια του, χωρίς να κρύβει την αλήθεια, χωρίς περιστροφές, σημείωσε χαρακτηριστικά: «το πολιτικό σύστημα όπως εφαρμόζεται τοπικά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έχει αποτύχει. Αυτός ο τόπος - και πρέπει να ειπωθεί αυτό όσο βαρύ και αν ακούγεται στ αυτιά μας - είναι εγκαταλειμμένος».


Στη συνέχεια της ομιλίας του μνημόνευεσε τον Πρωθυπουργό , τον Κώστα Καραμανλή που επέλεξε τη γλώσσα της αλήθειας, ενώ απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακρωτήριο διερωτήθηκε:


«Αναρωτιέμαι λοιπόν, σε αυτόν τον τόπο, στην Δράμα μας, δεν βρέθηκε κανείς να ζητήσει συγνώμη για την εγκατάλειψη που βιώνει αυτός ο τόπος; Δεν ζητά κανείς συγγνώμη που αυτός ο νομός έμεινε απομονωμένος, στερήθηκε πόρους, προγράμματα, κίνητρα, αλλά αρκεστήκαμε μόνο σε ευχολόγια» και αμέσως ο λόγος του διακόπηκε από τα αυθόρμητα χειροκροτήματα των Νεοδημοκρατών.


«Έτσι είναι φίλες και φίλοι μου, θα πρέπει να μη φοβόμαστε να λέμε τις αλήθειες. Ήμουνα πάντοτε αυτός που έδινε τον αγώνα λέγοντας την αλήθεια και δεν ήταν λίγες οι φορές που υπέστην διώξεις, που ταλαιπωρήθηκα και η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά. Δεν πτοήθηκα όμως, δεν συμβιβάστηκα Αυτός είναι ο Δημήτρης Κυριαζίδης».


Απευθυνόμενος προς τις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες, τους προέτρεψε να ενωθούν σε έναν κοινό αγώνα για το καλό της Δράμας, δίνοντας το μήνυμα ότι τα πολιτικά πράγματα στη Δράμα αλλάζουν.


«Η Δράμα πρέπει να αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο. Εκείνο που λείπει στον τόπο μας είναι η συλλογικότητα. Δεν υπάρχει! Δεσμεύομαι, νιώθω πως είναι χρέος μου να αγωνιστώ για αυτόν τον τόπο που έχει έναν κόσμο τόσο δημιουργικό και παρακολουθεί άλλους νομούς να φεύγουν μπροστά. Εμείς εδώ, μείναμε πίσω, χωρίς φωνή, ένας νομός άφωνος. Δεν αξίζει αυτό στη Δράμα, δεν αξίζει αυτό στους Δραμινούς».


Ο Δημήτρης Κυριαζίδης ζήτησε ευθέως την βοήθεια όλων των συμπολιτών του προκειμένου να του δοθεί η δύναμη να αγωνιστεί για τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει, να παλέψει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ.


«Θα συνεχίσω να λέω τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη» κατέληξε προσκαλώντας όλους τους Νεοδημοκράτες να αγωνιστούν για το καλό της παράταξης, για το καλό της Δράμας, ενώ στην τελευταία αποστροφή της ομιλίας του έδωσε το σύνθημα:


«Με τη νίκη. Αυτή η νίκη, δε θα είναι προσωπική, θα είναι νίκη όλων των Δραμινών».


Δεν υπάρχουν σχόλια: