Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Απροετοίμαστο το ΠΑΣΟΚ

Η αίσθηση που αποκόμισαν όλοι χθες είναι ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε τηλεοπτικά απροετοίμαστο και μάλλον αμήχανο.


Ενώ ήταν πασίγνωστο εδώ και μέρες ότι χθες το πολύ σήμερα θα υπήρχε διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν προετοιμασμένος και έτοιμος να περιμένει στην γωνία και με την λήξη του διαγγέλματος να βγει να μιλήσει.


Αντίθετα, εμφανίστηκε μισή ώρα αργότερα χωρίς να πει κάτι ουσιαστικό και χωρίς να βγει δυνατά με κάποιο σύνθημα ή ατάκα με την οποία θα δώσει το στίγμα τόσο το δικό του όσο και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές τις οποίες ζητά εδώ και πολλούς μήνες και λογικά θα έπρεπε να υπάρχει σχετική προετοιμασία.


Το δεύτερο σημείο που διαφάνηκε αυτή η αμηχανία είναι το γεγονός ότι το διάγγελμα αλλά και τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν να σχολιάσουν και να παρουσιάσουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το μακρινό παρελθόν που είχαν υπουργικές θητείες και άλλα πόστα από τις εποχές των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου (Παπουτσής, Β. Παπανδρέου) αλλά και κάπως νεότερα στελέχη με μακρά όμως κομματική θητεία και επίσης με κυβερνητικά πόστα επί Σημίτη (Ευθυμίου, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος). Και μόνο το γεγονός ότι ο Α. Λοβέρδος εμφανίστηκε σε δύο δελτία (ΑΝΤ1, ΝΕΤ) δείχνει από μόνο του ότι κάτι δεν πήγε καλά στον σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ.


Ολόκληρη η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν απούσα από την πρώτη μέρα της μάχης στα κανάλια, ενώ επίσης δεν εμφανίστηκε κάποιο πρόσωπο που να σηματοδοτεί το νέο, το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και που έχει ανάγκη και το πολιτικό σκηνικό και η χώρα.


Οι αγριοφωνάρες της Βάσως Παπανδρέου που έλεγε στον Β. Μειμαράκη ότι λόγω της πολυετούς εμπειρίας της τόσο σε κυβερνήσεις όσο και στο Υπουργείο Αμύνης γνωρίζει τα πράγματα καλύτερα από εκείνον είναι αλήθεια αυτό που μας προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την δεύτερη δεκαετία του 2000; Στην επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα είναι πάλι υπουργοί όσοι είχαν χαρτοφυλάκια τις δεκαετίες 80-90;
Για να δούμε από σήμερα και τις επόμενες μέρες ποιούς θα βλέπουμε στις οθόνες μας και ποιούς θα ακούμε στα ραδιόφωνα...


UPDATE: Και στα πρωινά της Πέμπτης, σήμερα, η ίδια εικόνα με Άννα Διαμαντοπούλου και Α.Λοβέρδο (ξανά), Μ.Χρυσοχοϊδη, Γ.Λιάνη και κανένα νέο πρόσωπο. Για να δούμε το βράδυ στα δελτία τι θα γίνει...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: