Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ευθείες απειλές για διώξεις συμβασιούχων

Καλύτερη διαφήμιση για τον Γιώργο Βερναδάκη του ΟΑΕΔ, ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος στις εκλογές στη Β΄ Αθηνών, δεν θα μπορούσε να γίνει και μάλιστα δωρεάν.

Ο ίδιος ο
Παπανδρέου και κατόπιν σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ (από συνδικαλιστές και πολιτικούς μέχρι τα ΜΜΕ) τον κατηγορούν ότι προέβη εν μέσω προεκλογικής περιόδου σε προσλήψεις 12.000 συμβασιούχων με προγράμματα Stage.

Στην ουσία δείχνουν δύο πράγματα:


α)
ότι ο άνθρωπος έχει κοινωνική ευαισθησία προσφέροντας δουλειά σε χιλιάδες άνεργους εν μέσω διεθνούς οικονομικής θύελλας και

β)
ότι αν το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί στην κυβέρνηση θα κάνει το παν για να χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τις δουλειές τους, για να χάσουν τα 500 και 600 ευρώ τον μήνα.

Το πογκρόμ
διώξεων στο οποίο προτίθεται να εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ είναι πασιφανές ακόμη και σε βάρος ανέργων που βρίσκουν εργασία με τέτοιες συμβάσεις.

Ο
Παπανδρέου εξάλλου είχε δηλώσει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ότι το κόμμα του αν κερδίσει τις εκλογές θα επανεξετάσει «όλες τις θολές προσλήψεις» χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί.

Κι αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι από τώρα στην
Ιπποκράτους εξετάζουν το περιεχόμενο εκατοντάδων συμβάσεων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα ώστε να τις καταγγείλουν και να διώξουν τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν τον τελευταίο χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: