Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Μήνυμα συστράτευσης

Μήνυμα συστράτευσης έστειλε στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο Alter, επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες του στην οικονομία.

Οι
ψηφοφόροι πρέπει να βάλουν στην άκρη την όποια δικαιολογημένη ή μη πικρία έχουν και να σταθούν το πλάι της παράταξής τους, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Καραμανλής, θέτοντας ξανά το δίλημμα ανάμεσα στην «ανευθυνότητα και την ασάφεια του ΠΑΣΟΚ» και στη «συγκροτημένη πολιτική της ΝΔ», στην οποία, όπως ανέφερε περιλαμβάνονται και δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις.


Είμαστε σε έκτακτες συνθήκες, δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε την ψήφο μας ούτε σε ψήφο διαμαρτυρίας ούτε σε ψήφο πικρίας, συμπλήρωσε και προέβη στην εκτίμηση πως ήδη ανατρέπεται η δημοσκοπική διαφορά με το ΠΑΣΟΚ.


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως το τεράστιο χρέος το έφτιαξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για επιδίωξη παραπλάνησης των πολιτών, με τα όσα εξαγγέλλει στο πεδίο της οικονομίας.


Ερωτηθείς για ζητήματα διαφθοράς, μίλησε για διαρκή μάχη εναντίον της, ενώ σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου επανέλαβε πως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, τονίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχουν υπόνοιες για πολιτικά πρόσωπα ούτε της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ.


«Είναι βέβαιο ότι σε πολιτικό επίπεδο δεν έγινε τίποτα παράνομο» επισήμανε, κάτι που ανέφερε και για την υπόθεση των ομολόγων.


Σε ερώτηση για την υπόθεση της Siemens μεταξύ άλλων επανέλαβε πως η ΝΔ δεν έχει πάρει χορηγία από αυτήν την εταιρεία.


Σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο τα προγράμματα stage, υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησης.


Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, τόνισε πως είναι διατεθειμένος να την τσακίσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


Mε αφορμή σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη πως θα έπρεπε να σκεφτούμε ακόμη και την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμαχίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δεν το απέκλεισε θεωρητικά, επισήμανε όμως πως στην πράξη το βλέπει «εξαιρετικά δύσκολο», καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχει τεράστια διαφορά προσέγγισης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: