Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Μαίνονται οι πυρκαγιές της Πορτογαλίας

Ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές κατακαίουν τις βόρειες και κεντρικές περιοχές της Πορτογαλίας.

Για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες πυροσβέστες, ενώ περισσότερα από είκοσι αεροπλάνα επιχειρούν από αέρος, ανακοίνωσε η πορτογαλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι επαρχίες του Πόρτο, της Μπράγκα, της Βίλα Ρεάλ, της Γκουάρντα, του Βιζέου και της Κοΐμπρα, στα κεντρικά, είναι οι πλέον πληγείσες ζώνες.

Από τα δώδεκα μέτωπα που μαίνονται, μόνον τα τέσσερα έχουν «τεθεί υπό έλεγχο», σύμφωνα με τις Αρχές. Οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις πολλών εστιών, οι οποίες διευκολύνονται από τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ. ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΧΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙA (L.A.) ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!!!

TO SKIAXTRO

Χθες στους Κυριακάτικους Los Angeles Times δημοσιεύθηκε μια δημοσκόπηση για το ποιος είναι υπεύθυνος για τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε δίπλα στα προάστια του LA. Τη δημοσκόπηση έφερε στη δημοσιότητα το αξιόπιστο blog Κουρδιστό ΠΟΡΔΟκάλι απ' όπου και την κλέψαμε:

Φωτιές LA

Τη δημοσκόπηση έκανε για λογαριασμό των Los Angeles Times,
η ελληνική εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"... προφανώς λόγω της "εμπειρίας" και του παγκοσμίως πρωτοποριακού know how που διαθέτει...



Δεν υπάρχουν σχόλια: