Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προς τους εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ (05/09/09)


[..] Βρέθηκα πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Εκεί βρίσκομαι και εκεί θα βρίσκομαι, κυρίως σε δύσκολες ώρες! Άλλωστε, η απόφασή μου να ζητήσω νωπή λαϊκή εντολή δεν ήταν εύκολη. Σας βεβαιώ γι’ αυτό. Αποτελεί όμως τη μόνη υπεύθυνη επιλογή για να αντιμετωπισθούν οι μεγάλες προκλήσεις. Και οι προκλήσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με ένα τρόπο: Με καθαρές επιλογές και τολμηρές δράσεις. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!


Οι Μακεδόνες, που παρακολουθήσατε από κοντά όλα τα βήματα της πολιτικής μου πορείας, ένα πράγμα γνωρίζετε: Ότι σίγουρα βάζω πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Αυτή πρέπει να είναι η κυρίαρχη πυξίδα για κάθε πολιτικό. Αυτή και μόνο αυτή η πυξίδα με κατεύθυνε στις πρόσφατες αποφάσεις μου: Το συμφέρον του Τόπου επιβάλλει να εφαρμοσθούν απαρέγκλιτα οι πολιτικές που ανέλυσα.


Οι κρίσιμες συγκυρίες δεν αφήνουν περιθώρια για επιλογή ανάμεσα στις δύσκολες αποφάσεις και τον εύκολο λαϊκισμό. Δεν προσφέρονται ούτε για πειραματισμούς, ούτε για αρνητική ψήφο, ούτε για αποστασιοποίηση.


Κατανοώ βέβαια τις πικρίες που μπορεί να υπάρχουν. Ζητώ όμως από τους πολίτες να προτάξουν το εθνικό συμφέρον.


Ένα είναι βέβαιο: Αξίζει να πάρουμε, τώρα, σήμερα, τις δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.


Παρακολουθείστε το βίντεο

Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: