Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Στο... ίδιο έργο θεατές !

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που διαδραματίζεται από προχθές το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, όπου οι κάτοικοι ζουν δραματικές ώρες, καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτα φωτιές κατά μήκος του πύρινου μετώπου, μήκους 40 χλμ. από το Βαρνάβα και το Γραμματικό έως το Διόνυσο.

Οι κάτοικοι των περιοχών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, προκειμένου να γλιτώσουν από τα χειρότερα, αλλά και από την αποπνιχτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί.Η εικόνα που θα αντικρίσουμε ξημερώνοντας σε λίγες ώρες, θα είναι σοκαριστική και εφιαλτική. Όλες οι μαρτυρίες των κατοίκων μιλούν για οργανωμένο σχέδιο ...«αγνώστων» εμπρηστών.

Ο Πρωθυπουργός κ.
Κ.Καραμανλής από το πρωί του Σαββάτου μετέχει σε συνεχείς συσκέψεις, τόσο στο Μαξίμου με τους αρμόδιους υπουργούς και επιχειρησιακούς παράγοντες , όσο και στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Αυτό που επισήμανε από την πρώτη στιγμή είναι ότι «Εκείνο που προέχει,
η πρώτη προτεραιότητα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών». Στην τελευταία του σύσκεψη αργά το βράδυ ( 23.55) στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής συνέστησε «πάνω απ` όλα αυτό που χρειάζεται είναι η ψυχραιμία» και τόνισε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις, μέχρι το ξημέρωμα, που θα ξαναρχίσουν οι εναέριες επιχειρήσεις.

Στην περιοχή του Διονύσου έσπευσε το μεσημέρι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,κ.
Γ. Παπανδρέου, όπου έκανε λόγο «Για πρωτοφανή οικολογική καταστροφή που βιώνουμε».
Το ίδιο έπραξε και η Γ.Γ του ΚΚΕ κ. Α.Παπαρήγα όπου εν μέσω των καπνών δήλωσε ότι «υπάρχει
οργανωμένο σχέδιο και κερδοσκοπία γης και ότι η ίδια η πολιτική προστασία, όσο οργανωμένη και να είναι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».
Τέτοια ώρα και καθώς οι στιγμές απαιτούν
σύμπνοια δεν θα επεκταθώ στην ανάλυση του επαναλαμβανόμενου ....κατά το δοκούν... φαινομένου του ξεσπάσματος γενικευμένων πυρκαγιών. Θα έρθει η ώρα να γίνει ΚΑΙ αυτό !


Δεν υπάρχουν σχόλια: