Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Τελευταία ΔΕΘ για τον κ. Παπανδρέου;

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας το ύφος και την εκφορά λόγου του αρχηγού του, προέβη στην ακόλουθη βαρύγδουπη δήλωση ότι στα εγκαίνια της ΔΕΘ, για τον κ. Παπανδρέου θα είναι η τελευταία φορά, που θα παραστεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης(23/07/2009). Για πρώτη φορά θα συμφωνήσουμε μαζί του.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούμενος υπό το κράτος βραχυχρόνιων προοπτικών, διακόπτει για μια μέρα τις διακοπές του, ζητά εκλογές και συνεχίζει αμέριμνος την ανάπαυσή του, κάτω από τον άλλο ήλιο, εκείνον που μαυρίζει…


Ογδόντα ημέρες μετά από την πρώτη σύγκληση της διυπουργικής, θυμάται τη γρίπη προκαλώντας με τις δηλώσεις του, αλλά και τις δηλώσεις των στελεχών του οργή στους πολίτες.


Πολλούς μήνες πριν την Προεδρική εκλογή, οδηγεί με τις εναλλασσόμενες τοποθετήσεις του, τον τόπο σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, γνωρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ο κ. Παπανδρέου εκτρέπεται οξύνει και φανατίζει. Άγχεται από αδυναμία αντοχής και διαχείρισης του παρόντος, χαρακτηριστικό της πολιτικής του συμπεριφοράς, που είναι και πολιτικό ελάττωμα με βαρύτατες συνέπειες, δυστυχώς, για τον τόπο.


Εάν ο κ. Παπανδρέου εμμείνει μέχρι τέλους στη θέση του για την Προεδρική εκλογή θα είναι και η τελευταία φορά που θα ασκεί καθήκοντα αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην επόμενη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει ένα νέο αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, ελπίζουμε περισσότερο υπεύθυνο και λιγότερο λαϊκιστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: