Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Καπνού, κλαυθμού και οδυρμού συνέχεια…


Καμένα σπίτια, καμένα όνειρα, ραγισμένες καρδιές, χαμένες ελπίδες… Χαμένα κορμιά της εξουσίας, της παραεξουσίας και της τρομοκρατίας! Χαμένα τα 'χουμε κι εμείς οι ενεργοί και ανενεργοί πολίτες. Οι χθεσινοί καταπατητές κλαίνε και οδύρονται που η συμφορά τους χτύπησε την πόρτα. Χτες, προχτές, θρηνούσαν οι προηγούμενοι καταπατητές, αυτοί που άνοιξαν δρόμους μέσα στα δάση για να σπιτωθούν εκείνοι που σήμερα θρηνούν. Και πάει λέγοντας, δηλαδή κλαίγοντας, μέχρι να μην υπάρχει πια πράσινο φύλο στην κάποτε πανέμορφη Αττική γη. Όποιες βέβαια κι αν είναι οι ευθύνες των θυμάτων, αν υπάρχουν, θρηνούμε κι εμείς μαζί τους. Η καρδιά μας ραγίζει στις κραυγές απόγνωσής τους που φτάνουν στ’ αυτιά μας. Τους συμπαραστεκόμαστε και συμμεριζόμαστε τη συμφορά τους με όλη μας την ψυχή.

Η φωτιά τώρα απειλεί και τη Νέα Μάκρη. Ο Δήμαρχος ήταν αποκαλυπτικός. Η φωτιά, λέει, αν δεν αναχαιτιστεί από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θ’ ακολουθήσει τη γνωστή διαδρομή που ακολούθησε και προηγούμενα χρόνια, τότε που έκανε τόπο για να περάσουν προηγούμενοι καταπατητές. Πώς νομίζετε ότι τσιμεντοποιήθηκαν οι λόφοι της Αττικής; Δείτε παρακαλώ το video:

Πολλοί μιλούν για οργανωμένο σχέδιο τρομοκρατικής οργάνωσης, ή, τέλος πάντων, οργανωμένων γκαζάκηδων. Ο λόγος για κείνους περί των οποίων ο θαυμαστής τους Μ. Τριανταφυλλόπουλος είχε πει πως είναι οι μόνοι “παραγωγικοί” σε τούτο τον τόπο, οι μόνοι “αξιόπιστοι”… Αν ήταν ακόμη ο Πολύδωρας Υπουργός Δημόσιας Αταξίας θα μιλούσε και πάλι για «ασύμμετρη απειλή» και θα ορμούσαν όλοι οι “προοδευτικοί” να τον κάνουν σαλάτα και να τον φάνε, όπως συνέβη το 2007. Βλέπετε άλλο είναι τρομοκρατία, κι άλλο ασύμμετρη απειλή. Η τρομοκρατία είναι φαίνεται συμμετρική απειλή, διότι είναι δικιά μας.

Κάποιοι είδαν εμπρηστές εδώ κι εκεί, άλλοι βρήκαν εκρηκτικούς μηχανισμούς διάσπαρτους. Πρόκειται για εμπρηστές-φαντάσματα που δε συλλαμβάνονται ποτέ. Κι αν συλληφθεί κανείς αφήνεται ελεύθερος. Ακριβώς όπως συμβαίνει με όλους όσους εγκληματούν εναντίον του κοινωνικού συνόλου, υψηλά ή χαμηλά ιστάμενους. Είμαστε μια φιλεύσπλαχνη κοινωνία όταν πρόκειται για εγκληματίες. «Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.», αποφαίνονται οι υπηρέτες της Θέμιδας, φοβούμενοι μήπως τους έρθει καμιά αδέσποτη. Θα μου πεις τι το περίεργο; Δε λένε ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή; Τυφλή ούσα, λοιπόν, δε βλέπει πέραν από τη μύτη των συμφερόντων της.

Άλλωστε πολλοί από τους λειτουργούς της ίσως να είναι μέσα στο κόλπο. Έχουν και προϋπηρεσία σ’ αυτά. «Η Θέμις χτίζει… αυθαίρετα», κατήγγειλε η Φυσιολατρική Αντικυνηγετική Πρωτοβουλία, τον παλιό ελαφρώς καλύτερο καιρό (Επικαιρότητα, 7.2.1990) «Ο “Oικοδομικός Συνεταιρισμός Ελλήνων Δικαστών” οικοπεδοποίησε παράνομα δημόσια δασική έκταση στο Σχοινιά Μαραθώνα. “Οι δικαστές και οι εισαγγελείς παρανομούν. Σε ποιον εισαγγελέα να απευθυνθούμε;”» Εύλογο το ερώτημα, αλλά απάντηση, δυστυχώς, δεν υπήρξε...

Δείτε τώρα φίλτατοι και κάποιους δασοκτόνους νόμους, απ’ αυτούς που γεννάνε πυρκαγιές: (ΠΗΓΗ)
«Η αρχή έγινε με το νόμο 998/1979, με τον οποίο η τότε κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να αποχαρακτηρίσει 25 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, βαφτίζοντάς τα "χορτολίβαδα".
Ακολούθησε ο νόμος 1734/1987 “περί βοσκοτόπων” - επί ΠΑΣΟΚ - με τον οποίο επιχειρήθηκε να αποχαρακτηριστούν 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους.
Στη συνέχεια έχουμε τη δασοκτόνα συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και τον εκτελεστικό της νόμο 3208/2003 (που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η ΝΔ), που παραδίδει στην τσιμεντοποίηση εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων, ή τη νέα, ακόμη πιο καταστροφική, αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος που ψήφισε πρόσφατα η ΝΔ.
Τα παραπάνω συμπληρώθηκαν με την εγκατάλειψη κάθε έννοιας πρόληψης των πυρκαγιών και την κατάργηση των Σωμάτων δασοπυρόσβεσης, που έγινε επί ΠΑΣΟΚ το 1998 (χρονιά που κάηκαν χιλιάδες στρέμματα στην Πεντέλη)….»

Και μια τελευταία ερώτηση: Τι σχέση μπορεί να έχουν οι τωρινές εκτεταμένες πυρκαγιές με τις εξαγγελίες του εξαφανισμένου Υπουργού τσιμεντο-Περιβάλλοντος Γ. Σουφλιά; «Στο σχέδιο πόλης αναμένεται να ενταχθούν 150.000 στρέμματα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρώνονται σταδιακά και κατά περίπτωση, αρχής γενομένης από το τέλος του 2009 για όσες είναι στη φάση των ενστάσεων και εντός της επόμενης πενταετίας για όσες βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης.» Δείτε περισσότερα εδώ. Δείτε και σκεφτείτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: