Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Πόσο θα πληρώσουμε αυτό το "ζεϊμπέκικο";

Δηλαδή τώρα εσείς έχετε καμία αμφιβολία ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με την πολιτική ηγεσία της χώρας μας, είναι... φίλος του Γιώργου;

Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Φίλοι είναι, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ασπάζονται τις ίδιες απόψεις.

«Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο αποτελούν διμερές πρόβλημα της Ελλάδας και της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Ρασμούσεν. Δηλαδή, βρείτε τα μόνοι σας. Δηλαδή, μην εμπλέκετε το ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς στο όλο ζήτημα.

Ενώ πάγια ελληνική επιδίωξη ήταν να εμφανίζονται οι παλικαρισμοί της Τουρκίας ως πρόβλημα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς.

Μονάχα επί Γιώργου... το τροπάριο άλλαξε.

Και άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, που ερμηνεύτηκε από τους Τούρκους διαφορετικά. Και έκτοτε πήραν κι άλλο θάρρος.

''πινελιές''

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Τον ρόλο του… μεσολαβητή μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, παραβλέποντας φυσικά το ποιος είναι ο επιτιθέμενος στο Αιγαίο, φιλοδοξεί να αναλάβει ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, για το καλό, όπως είπε, των συμμαχικών αποστολών.

Επιλέγοντας έναν πρωτότυπο τρόπο, μέσω του προσωπικού μπλογκ του, ο κ. Ράσμουσεν, που από χθες βρίσκεται στην Αθήνα και το απόγευμα σήμερα θα μεταβεί στην Άγκυρα, διεμήνυσε ότι προτίθεται να εγείρει «το ζήτημα της καλύτερης συνεργασίας» μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

«Γνωρίζω ότι είναι διμερές θέμα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που μας προκαλεί προβλήματα στις αποστολές μας», είπε ο κ. Ράσμουσεν αναφέροντας το Αφγανιστάν και τη Σομαλία.

Όμως, το μεγάλο πρόβλημα στη Συμμαχία και στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Ράσμουσεν, της έλλειψης συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ, δεν προέρχεται φυσικά από την ένταση στο Αιγαίο, αλλά από την επιμονή της Τουρκίας να μην αναγνωρίζει την Κύπρο και να μπλοκάρει όλες τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που γίνονται με υποδομές του ΝΑΤΟ, αλλά και την επιτελική συνεργασία επί του εδάφους.

Η σύγχυση αυτή στις δηλώσεις Ράσμουσεν, πιθανότατα αποτελεί προάγγελο επανάληψης των γνωστών προτάσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο κ. Ράσμουσεν έφθασε χθες στην Αθήνα και παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσαν η Ντ. Μπακογιάννη και ο Β. Μεϊμαράκης, ενώ σήμερα θα έχει διαδοχικές επίσημες επαφές μαζί τους και κατόπιν θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό.
"Εθνος"