Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Σχέδιο απολύσεων


«Κρυφή κυβερνητική ατζέντα» με δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους έχουν εξασφαλίσει εσχάτως την επαγγελματικής τους αποκατάσταση στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ή άλλες κοινωνικές κατηγορίες, που έχουν ευνοηθεί από τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματός τους, περιλαμβάνει το περίφημο σχέδιο του ΠαΣοΚ για την οικονομία σε περίπτωση που κερδίσει τις εθνικές εκλογές.

Η ηγεσία του ΠαΣοΚ τις τελευταίες ημέρες όχι μόνον έχει χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών για «καλύτερες ημέρες», όπως ανέφερε κάποτε ένα σλόγκαν του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά πλέον αρχίζει να εκτοξεύει «απειλές» ρεβανσιστικού χαρακτήρα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, καθιστώντας σαφές αφενός μεν ότι θα καταργήσει κάθε μέτρο που έχει χαρακτηρίσει ....«παροχή» αφετέρου δε θα στείλει στο σπίτι τους όλους εκείνους που βρήκαν μία θέση εργασίας.

Σκληρή απάντηση στις απειλές του ΠαΣοΚ για πογκρόμ κατά των εργαζομένων που διορίσθηκαν εσχάτως ,έδωσε η Νέα Δημοκρατία.
«Οι δηλώσεις του πολιτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποτελούν απαράδεκτες απειλές κατά των εργαζόμενων» δήλωσε στην «Α» ο γραμματέας της Ν.Δ. κ.Λ. Ζαγορίτης, απαντώντας στη ρεβανσιστική προαναγγελία του πολιτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αποκαλυπτικές για τις προθέσεις του ΠαΣοΚ προαναγγελίες του κ. Χρυσοχοΐδη αποτελούν, σύμφωνα με τη Ν.Δ., προφανώς επίσημες θέσεις της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ετοιμάζει μια δυσάρεστη, κρυφή, κυβερνητική ατζέντα. «Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα βρεθούν σε θέση να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους» σχολίασε καυστικά ο κ. Ζαγορίτης, μιλώντας στην «Α».

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα γενικευμένο, ρουσφετολογικό και ρεβανσιστικό σχέδιο απολύσεων αποκαλύπτεται, σύμφωνα με τη γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. κα. Φεβρωνία Πατριανάκου, και από τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, αρνούμενος να απαντήσει τι σχεδιάζει η Ιπποκράτους για τους αγροφύλακες (που είναι μάλιστα μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι), ουσιαστικά προανήγγειλε ακόμη και κατάργηση οργανικών θέσεων. Κάτι που σημαίνει ότι κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Να βγει και να πει εάν θα κόψει, εφόσον γίνει κυβέρνηση, αυτές τις έστω μικρές παροχές που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της οικονομική κρίσης κάλεσε εν τω μεταξύ το ΠαΣοΚ ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης, ζητώντας από τον κ. Γ. Παπανδρέου να τοποθετηθεί προσωπικά.

Οι δηλώσεις του κ.Χρυσοχοΐδη προκάλεσαν έκδηλη αμηχανία στο ΠαΣοΚ, γεγονός που αποτυπώθηκε περίτρανα στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κατά τη διάρκεια της οποίας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κα. Μαρία Καρακλιούμη επιχείρησε να αποφύγει να απαντήσει επί της ουσίας, με ....γενικόλογες αναφορές στην ανεργία. Υπό το βάρος των επίμονων ερωτήσεων, όμως, η κ. Καρακλιούμη προσπάθησε ....να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι το ΠαΣοΚ ποτέ (?)δεν μίλησε για ....«αντικατάσταση εργαζομένων».

Απλά το ΠαΣοκ είπε ότι.... δεν δεσμεύεται γι’ αυτές! Όχι Γιάννης, .....Γιαννάκης ! Ποιος κοροϊδεύει ...Ποιον;

«apogevmatini»

Δεν υπάρχουν σχόλια: